Det er i kalenderen til det østerrikske bondeungdomslaget, Österreichische Jungbauernschaft - Bauernbund Jugend, bøndene stiller opp.

Kalenderen kommer både i en mannlig og kvinnelig versjon. Det er ikke brukt proffe modeller, men sjarmerende, østerriksk bygdeungdom.

Norges Bygdeungdomslag synes kalenderen av de lettkledde bonde-ambassadørene er en artig idé.

- Jeg synes den er tøff. På styremøte spøkte vi faktisk om å gjøre det samme. Jeg kan ikke love på stående fot at våre medlemmer ville stilt opp i en slik kalender, men det er en god idé. Selv er jeg dessverre litt for lang, tynn og bleik til å posere sånn, sier leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunnar Husby, lattermildt.

Han mener kalenderen viser at bygdeungdom er like moderne som ungdom i byen.

«Fancy»
- Landbruket har mistet status. Folk ser på bygdeungdom som mindre «fancy». Kalenderen er med på å vise at bygdene ikke bare består av småfeite, gamle bønder med kjeledress og skjermlue. Jeg ser ingenting negativt ved den. Kjønnene er likestilt, og bildene er kjempebra, sier han.

Se sexy billedkarusell nederst i saken.

- Hvorfor gir de ut kalenderen?

- Dette gjør de for å få oppmerksomhet, og fronte bygdeverdier. Noen ganger må man ty til drastiske virkemidler for å oppnå det. Det er tydelig at den virker, og jeg tror den får fram budskapet, sier han.

- Vanskelig å overgå
- Vi jobber også for å fronte bygdene. Vi har mange prosjekter og kampanjer for landbruket, men det blir vanskelig å overgå oppmerksomheten som denne kalenderen får, fortsetter han.

Kalenderen går unna som varmt hvetebrød, og har etter hvert blitt et kult- og samleobjekt, skriver Nationen.

Hvert år siden 2001 har det østerrikske bondeungdomslaget utgitt kalendere, der bønder poserer lettkledde og sexy foran kamera.

Ifølge en pressemelding er kalenderen et uttrykk for den nye selvbevisstheten og selvtilliten hos unge bønder. De er moderne og framtidsorienterte, sier lederen for det østerrikske bondeungdomslaget Elisabeth Köstinger i pressemeldingen.