Gå til sidens hovedinnhold

Shannon (9) funnet i skuff

Savnede Shannon (9) ble funnet i skuffen under en sovesofa. Stefarens onkel (39) lå sammenkrøpet ved siden av.

Niåringen Shannon Matthews er fortsatt i politiets varetekt etter at hun fredag ble funnet i en bolig i Lidgate Gardens i Batley Carr i West Yorkshire i England – ikke langt fra hennes hjem i Dewsbury, melder Sky News.

Onkelen til stefaren
Etter å ha mottatt tips, slo politiet inn døra til boligen. Der fant de den vettskremte jenta i en av de to skuffene under en sovesofa, skriver Daily Mail.

Politiet fant 39 år gamle Paul Drake i fosterstilling i skuff nummer to. Mannen er onkelen til Shannons stefar Craig. 39-åringen ble arrestert på stedet og er mistenkt for bortføring.

Vitner kan fortelle at Shannon ble båret ut av boligen i armene på en politibetjent som utbasunerte at letingen var over.

- Vi har henne, ropte betjenten.

Hun var ikke iført klærne hun brukte da hun forsvant.

Vitner Sky News har snakket med beskriver Shannon som «ganske rolig», men sier også at hun klynget seg til betjenten «som om det gjaldt livet».

Den pågrepne 39-åringen ble halt ut av to betjenter, og plassert i et av politiets kjøretøy.

Ikke gjenforent med familien
Politiet vet ennå ikke hvorfor hun ble bortført. Før hun kan gjenforenes med familien skal saken etterforskes og jenta avhøres. Hun får også terapeutisk behandling og rådgivning.

Shannons far Leon Rose reagerte med følgende melding da han fikk høre nyheten om at datteren var funnet i live:

- Dette er som å vinne i lotteriet, sier Rose ifølge Daily Mail.

Jentas tante, Amanda Hyett, forteller at Shannons mor, Karen Matthews, skal ha blitt hentet av politiet ved 14.00-tiden. Naboer har fortalt at jenta så nokså rolig ut da hun ble båret ut av huset, og politiet bekreftet at hun var «ok».

Savnet siden 19. februar
Shannon ble meldt savnet den 19. februar, da hun ikke kom hjem fra en svømmetur med skolen. Politiet fryktet at jenta var død etter å ha lett på over 200 adresser, og endevendt søppelkasser og tomme bygninger i søket etter jenta.

Jentas far Leon Rose har tidligere fortalt at han ikke har sett datteren siden sommeren 2007, men at han har blitt fortalt at hun hadde gitt uttrykk for at hun ville flytte til ham.

Leon trodde datteren kunne ha rotet seg bort da hun forsøkte å finne veien til huset hans i Huddersfield.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin