Gå til sidens hovedinnhold

Sharon Stone: - Jordskjelvet i Kina var karma

Sharon Stone mener jordskjelvet i Kina kom som fortjent.

(SIDE2): Sharon Stone stilte opp til et kort intervju med kinesiske medier da hun prydet den røde løperen under filmfestivalen i Cannes.

Den kinesiske reporteren var naturligvis opptatt av å stille spørsmål om jordskjelvkatastrofen i Kina, men fikk seg et uventet svar.

- Har du fulgt med på jordskjelvkatastrofen i Kina?

- Selvfølgelig har jeg det. Det er veldig interessant fordi først så var jeg svært misfornøyd med måten kineserne behandlet tibetanerne på, fordi jeg mener at man ikke skal være slemme mot hverandre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Slemme mot Dalai Lama
- Så jeg har vært veldig opptatt av hva jeg skal mene og gjøre med dette - fordi jeg liker det ikke. Og jeg har vært bekymret for hvordan vi skal forholde oss til De olympiske lekene, fordi de ikke har vært snille mot Dalai Lama, han er en god venn av meg.

- Og alt dette med jordskjelvet fikk meg til å tenke: Er dette karma, når du er slem mot andre så skjer det forferdelige ting med deg? Og så fikk jeg et brev fra Den tibetanske stiftelsen om at de ønsket å hjelpe. Og det fikk meg til å gråte. De spurte meg om jeg ville skrive en kommentar på dette. Og det ville jeg fordi dette var en stor lærdom for meg - det å hjelpe mennesker som er slemme mot deg. Og det er en enorm lærdom for meg, sa Stone til den kinesiske TV-reporteren.

Se intervjuet med Sharon Stone her (Artikkelen fortsetter under).

HTML EMBED
video_embed(10601);

Sjekk ut Nettavisens nye videosider!

Kunstig vitenskap
Sharon Stone er ikke den første filmstjernen tråkker i salaten. I fjor kom Tom Cruise til skade for å si at depresjon kunne kureres med trening og vitaminer, og framholdt at hele den psykiatriske vitenskapen var en ren bløff.

- Psykiatri er en kunstig vitenskap, sa scientologen Cruise på amerikansk tv i fjor.

Kina har blitt mye kritisert for måten de har behandlet tibetanerne, og flere statsledere har antydet at de vil boikotte åpningsseremonien i Beijing 8. august for å vise sin avsky mot det de mener er brudd på menneskerettigheter. Men etter skjelvet i Sichuan-provinsen har den internasjonale kritikken mot Kina vært mer eller mindre fraværende.

65.000 døde
Kinesiske myndigheter har oppjustert tallene på omkomne etter jordskjelvet til 65.080. Men myndighetene frykter at dette tallet vil stige ytterligere fordi 23.000 mennesker er fortsatt savnet i den jordskjelvrammede provinsen Sichuan.

Mer enn 360.000 mennesker ble skadd i katastrofen. Jordskjelvet som skjedde 12. mai er det verste skjelvet i Kina på flere tiår og ble målt til 7,9 på Ricthers skala.

Kinesiske myndigheter jobber nå iherdig med å hindre at flere demninger skal briste i området og resultere i at flere landsbyer oversvømmes.

Redningsmannskap legger planer om å evakuere opp mot 100.000 mennesker for å avverge nok en katastrofe.

Fakta om Kina-Tibet-konflikten

Tibet løsrev seg fra Kina i 1912 etter keiserdømmets fall i 1911. Den kinesiske hæren gikk til angrep på Tibet i 1950, noe som resulterte i en avtale om at Tibet skulle beholde sitt indre selvstyre mot at Kina tok hånd om forsvars- og utenrikssaker. Men i 1959 måtte Tibets åndelige leder Dalai Lama flykte i eksil på grunn av opptøyer i regionen som kostet flere tusen menneskeliv. Den tibetanske eksilregjeringen i India er ikke anerkjent av noen land.

Opptøyer
I mars 2008 begynte buddhistmunker i Tibet å demonstrere og krevde uavhengighet fra Kina. Demonstrasjonene varte i flere dager og endte med blodige sammenstøt mellom demonstranter og kinesiske politistyrker. 140 mennesker skal ha blitt drept, ifølge uoffisielle tall. Flere regjeringer har uttrykt bekymring for Kinas politikk overfor Tibet, og pro-Tibet-aktivister har protestert ved å forsøke å sabotere OL-fakkelstafetten.

Boikott
Tibet-spørsmålet har også bidratt til debatten om regjeringsrepresentanter skal boikotte åpningsseremonien i Beijing i august.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vinn fete premier hver dag med Side2s underholdningsquiz.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken