Gå til sidens hovedinnhold

Sharon tatt på fersk gjerning

Video- og lydopptak som israelsk TV viste mandag, avslører at Sharon har løyet om hemmelige pengegaver i en pågående korrupsjonssak.

Ariel Sharon kjente godt til de ulovlige pengegavene fra utlandet under valgkampen i 1999. Det kommer fram på opptakene.

Mens Sharon overfor israelske etterforskere har benektet ethvert kjennskap til pengegavene, og hevder at det var sønnene Omri og Gilad som tok seg av finansene i valgkampen, avdekker opptakene det motsatte.

Den israelske fjernsynsstasjonen Channel 2 sendte mandag kveld utdrag som både avslører at Sharon hadde kjennskap til pengegavene fra Europa og USA og hvilke israelske bankkonti pengene fant veien til.

Opptaket ble gjort av Sharons tidligere valgkampmedarbeider David Spector, som også ble intervjuet av Channel 2.

- Ingen tvil
- Det hersker ingen tvil om at Sharon var involvert i alt, og var interessert i de minste detaljer, sa Spector, som også hevdet at det var Sharon og ikke sønnene som hadde ansvaret for å sikre pengebidrag fra utlandet foran valget.

- Det stemmer at Omri tok seg av enkelte ting, men pengebidragene fra utlandet var det Ariel Sharon som håndterte, sa Spector.

Han la også fram en liste med kontonumre i israelske banker der de ulovlige pengebidragene til Sharon ble skjult, og som Sharon henviser til på ett av opptakene.

Truet
Spector anklaget i fjernsynsintervjuet også Sharon og sønnene for å ha satt ham under kraftig press de siste tre årene, i et forsøk på å true ham til taushet.

- De siste tre årene er jeg blitt utsatt for bakvaskelser, forfølgelse og falske anklager fra Sharon-familien, sa Specter.

Israelsk politi etterforsker den israelske statsministeren og sønnene for to tilfeller av korrupsjon. De ulovlige pengegavene ble kjent da Sharon i all stillhet forsøkte å betale tilbake bidragene ved å belåne sitt store gårdsbruk i Negev.

Politiet etterforsker også angivelige bestikkelser en omstridt israelsk forretningsmann skal ha betalt til Gilad Sharon på slutten av 1990-tallet, da Ariel Sharon var utenriksminister.

(NTB)

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis