Gå til sidens hovedinnhold

- Sharon ute av politikken

Sharons leger sier at Ariel Sharon neppe vil kunne vende tilbake til politikken etter hjerneblødningen som rammet ham onsdag.

Ifølge en offisiell uttalelse fra Hadassah-sykehuset torsdag kveld er Sharons tilstand alvorlig med kritisk. Det er lite sannsynlig at han vil fungere som statsminister igjen, skriver den israelske avisa Ha'aretz.

Kirurgene ved Hadassah sier de har stanset blødningen i 77-åringens hjerne etter at han fikk hjerneblødning. Sharon holdes i koma og ligger i respirator.

Sharon har hatt den verst tenkelige formen for slag. Ekspertene mener han har små muligheter for å overleve, og enda mindre muligheter til å bli helt frisk igjen.

Sharon, som er svært overvektig, fikk blodpropp i hjernen i desember. Han gikk på blodfortynnende medisiner for å forhindre en ny blodpropp, men ekspertene enes om at dette økte faren for hjerneblødningen han nå er rammet av.

- Han vil ikke være i stand til å gjøre jobben sin. Det blir interessant å se om han kommer til bevissthet igjen, sier lege Ross Bogey ved Rehabilitation Institute of Chicago til Reuters.

Hjerneblødning lager et sår på flere centimeter i hjernecellene og hjernevevet. Hjerneblødning forårsaker hevelse og kan bokstavelig talt føre til at andre områder av hjernen bli knust.

- Jeg tror Sharons evne til å tenke er svekket, og hukommelsen er trolig også skadet, sier Bogey.

Avhengig av hvor blødningen er kan han få problemer med tale- og leseevnen.

Det vil være overraskende om han ikke har hemmet bevegelsesevne eller problemer med balansen. Legene sier at dette kan behandles, men at det kan ta flere måneder.

Det er vanskelig å anslå omfanget av Sharons hjerneskade før han får bevisstheten tilbake.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken