Gå til sidens hovedinnhold

- Shawn skjulte gutt fra politiet

Under Shawn Hornbecks fire år lange fangenskap skal han ha hjulpet med å skjule en annen kidnappet gutt fra politiet.

Shawn Hornbeck (15) ble kidnappet av den 41 år gamle Michael Devlin for fire år siden, men ble funnet igjen i januar av politiet.

Det har vært mange spekulasjoner om hva som skjedde i fangenskapet, og hvorfor Shawn ikke prøvde å rømme i løpet av de fire årene i fangenskap.

En tjenestemann med forbindelser til etterforskningen sier til nyhetsbyrået AP at Shawn ble utsatt for intens isolasjon og mishandling den første måneden i fangenskap.

- Mishandlet og isolert
Behandlingen var så ille at Shawns identitet ble revet i stykker, så den da 11 år gamle gutten begynte å se Devlin som sin beskytter og surrogatfar. Slik adferd skal være et vanlig mønster hos overgrepsofre.

Ifølge tjenestemannen, som vil være anonym, førte mishandlingen til at Shawn begynte å hjelpe Devlin, blant annet ved å skjule en annen kidnappet gutt fra politiet når Devlin var ute av huset.

Tjenestemannen ville ikke gå inn på detaljer om hva slags mishandling Shawn ble utsatt for, men sa at detaljene vil bli gjort kjent når rettsaken mot Devlin starter.

Kontaktet politi i fangenskap
Lokalavisen St. Louis Post-Dispatch har tidligere skrevet at Shawn var i kontakt med politiet to ganger mens han var i fangenskap - uten å fortelle at han var kidnappet.

15. august 2003, når Shawn var 12 år gammel, introduserte han seg for politiet i forstaden Kirkwood som Shawn Devlin. Gutten fortalte at hans sykkel var stjålet fra utenfor leiligheten han delte sammen med Michael Devlin, hans kidnapper, ifølge en politirapport.

Avisen har også skrevet at Shawn ble stoppet av politiet 29. september 2006 fordi han gikk med mørke klær uten refleks på sykkelen sin sent på kvelden.

Mulig tredje offer
13 år gamle William Ben Ownby ble også kidnappet av Devlin. Det skjedde fire dager før begge guttene ble funnet av politiet.

Spørsmålet er om disse guttene er de eneste som Devlin har kidnappet. Det lokale politiet annonserte i midten av januar at 41-åringen blir sjekket opp mot en tredje kidnappingssak. Arlin Henderson har vært savnet siden 1991. Han var da 11 år gammel og hadde fysiske likheter med Ben Ownby.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted