Gå til sidens hovedinnhold

Siamesiske tvillinger i fin form

De skilte siamesiske tvillingene Ahmed og Mohamed Ibrahim er i fin form etter den første natten fra hverandre. Legene ser optimistisk på toåringenes videre liv.

Det egyptiske tvillingparet ligger i medisinsk koma etter operasjonen, sier en egyptisk lege ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det skal ikke ha oppstått nevneverdige problemer i løpet av natten, men tvillingenes tilstand ble mandag fortsatt betegnet som kritisk og stabil, og kirurgene understreker at de fortsatt har ”en lang vei å gå”.

I koma
Guttene vil bli holdt i koma de neste tre til fem dagene. Dette skal redusere faren for komplikasjoner. Det vil ta flere dager før legene kan vite om tvillingene har fått hjerneskade etter operasjonen.

De siamesiske tvillingene ble adskilt gjennom en 26 timer lang operasjon, som ble avsluttet søndag morgen. Etter dette jobbet plastiske kirurger i ytterligere syv timer for å lukke sårene i hodeskallene ved å bruke hud fra guttenes lår. Mer enn 50 personer var involvert i maratonoperasjonen.

Nøye planlagt
Operasjonen har vært planlagt i mange måneder, og skal ha gått helt etter planen. Den største utfordringen lå i å skille guttenes hjerner og felles blodårenett.

De neste dagene vil guttene følges nøye av flere leger i tilfelle komplikasjoner oppstår. Det mest kritiske vil være hvordan sårene vil gro.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen