Politikerne på Nesodden sier nei til forslaget om en kunstig øy i Bunnefjorden. Det er klart allerede før formannskapet behandler saken torsdag kveld, melder amta.no.

- De politiske partiene skal ha all honnør for å ha satt seg inn i saken slik at kommunen ikke går på Oslo Havns limpinne, men får bevart dette viktige naturområdet for all framtid. Dette viser at det lokale demokratiet fungerer og at de grønne verdiene har god forankring på Nesodden, sier Bård Øyvind Bredesen til avisa. Han er en av dem som har engasjert seg i saken.

Aps gruppe sa mandag nei
Ap-ordfører Nina Sandberg sier en enstemmig partigruppe i Nesodden Arbeiderparti mandag kveld takket nei til Oslo Havns initiativ til en reguleringssak.

- Jeg er opptatt av nesoddingenes ve og vel, og selv om dette nok kunne blitt et fint prosjekt om mange år, har det for store omkostninger for innbyggerne og for miljøet, sier Sandberg ifølge amta.no.

Hun sier det har vært lange og grundige diskusjoner i partiet i forveien.

Når også Høyre, det det nest største partiet på Nesodden, sier nei, er det klart at forslaget ikke er liv laga. Også i småpartiene er motstanden stor. KrF har vært klart imot, Rødt er imot, Venstre er imot, Miljøpartiet de grønne ser ingen grunn til å gå videre med prosessen mens Frp er imot fordi kostnadene og konsekvensene er usikre, oppsummerer Amta.

SV var i utgangspunktet villig til å få alle konsekvenser og kostnader på bordet, men har merket seg hvilken vei vinden blåser.

Oslo havn KF var spent på reaksjonene da i november lanserte ideen om å bygge en kunstig øy på opp mot 300 dekar i Oslofjorden. Tanken var å bruke steinmasser fra anlegget på Follobanen og Bekkelaget renseanlegg og frakte dette ut på lektere til Storeflua, en naturlig grunne mellom Ljansbruket og Hellvik ytterst i Bunnefjorden.

Første gang
- Noe slikt har aldri vært gjort i Oslofjorden. Bukta mellom Langøyene ble i sin tid fylt ut, men det er aldri bygget en kunstig øy. Det nærmeste eksempelet er vel Øresundbroen, sa Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo havn, til Nettavisen.