Gå til sidens hovedinnhold

- Sikkerheten til politikerne dårlig

Sikkerheten til norske politikere er for dårlig. Det sier privatetterforsker og sikkerhetsrådgiver Leif A. Lier etter at demonstranter stormet KrFs landsmøte i helga.

- Dersom noen tror at det er bedre i Norge enn i Sverige, så tar de feil. En må huske på at det fins mentalt forstyrrede personer, og de er kanskje de farligste, forteller Lier (bildet) til Kanal 24.

I helga kunne fire demonstranter spasere fritt inn på KrF sitt landsmøte og det viser at sikkerheten rundt norske politikere er for dårlig, mener han.

Leif A. Lier er sikkerhetsrådgiver og privatetterforsker, med nesten 40 års erfaring fra politiet. Han tror nordmenn har lett for å tro at vi lever trygt og godt.

- Vi har den lille tingen i oss at vi bor i fredelige, vesle Norge og at det som skjer andre steder ikke kan skje hos oss, men det er dessverre feil.

Tross i advarselen har norske parti ikke villet gjøre så mye med det første. Tommy Skar i Arbeiderpartiet sier til Kanal 24 at de allerede har adgangskontroll på landsmøtene og at det er nok.

- Vi har gode nok rutiner, slik at slikt ikke kan skje hos oss, seier Skar.

Generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet vil gå igjennom rutinene sine for å sikre at tryggheten er god nok. Han sier at de vurderer sikkerheten hele tida, men at det som skjedde i helga gjør at de vil se ekstra nøye på rutinene.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren