Gå til sidens hovedinnhold

Sikkerhetsselskap trener MC-kriminelle

MC-klubben Outlaws har paramilitær treningsleir ved klubblokalet.

Privat sikkerhetsselskap trener opp de yngste medlemmene.

På Ullensaker, nord for Oslo, ligger et lagerlokale som i løpet av de siste månedene har blitt hovedbasen for Outlaws, en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge. Om natten blir grustaket ved klubbhuset omdannet til et treningsfelt.

Nå har politiet satt i gang full etterforskning av saken. Se video på TV 2 Sumo

«Black and white crew»
En gruppe som kaller seg «Black and white crew» er filmet med skjult kamera: Gruppen består av om lag 20 unge menn fra Øvre Romerike som støtter MC-klubben.

Gruppen trenes med militær disiplin av et privat sikkerhetsselskap.

Ifølge TV 2 Nyhetene er det lederen av et privat sikkerhetsselskap som trente de unge mennene natt til onsdag. Mannen har militær bakgrunn og krigserfaring fra Irak og Balkan. Ifølge en hemmelig politirapport tilhører han den indre kjernen i det norske paramilitære miljøet.

Se innslaget fra TV 2 Nyhetene

190456

- Tapere og småkriminelle
- «Black and white crew» består for det meste av det samfunnet beskriver som tapere og småkriminelle, sier lensmann Morten Huse.

Han varsler at politiet vil treffe tiltak mot miljøet så snart informasjonen er verifisert.

Flere av de spesialiserte sikkerhetsselskapene drives, ifølge politirapporten, av kriminelle.

Politidirektør Ingellin Killengren ble sjokkert da hun nylig fikk lese den hemmeligstemplede politirapporten om sikkerhetsbransjen i Norge.

Avlytting, overvåking, vold, trusler og drap
TV 2 Nyhetene presenterte for to uker siden en hemmelig politirapport som viser at flere av sikkerhetsselskapene har en paramilitær struktur, og står bak ulovlig avlytting, overvåking, bruk av vold, trusler og drap.

Politidirektør Ingellin Killengren ble sjokkert da hun nylig fikk lese rapporten om sikkerhetsbransjen i Norge.

- Det er selvfølgelig opplysninger som er urovekkende, og det er også grunn til at vi følger opp rapporten. Alvorlig kriminalitet har alltid høy prioritet, og det har den type kriminalitet som Oslo-politiet nå har avdekket, sier Killengren til TV 2 Nyhetene.

Skal under etterforskning
Politidirektøren varsler nå at opplysningene som kommer frem i rapporten skal etterforskes.

Killengren vil slå hardt ned på de useriøse sikkerhetsselskapene, og vil bruke gjengaksjonen i Oslo som modell for hvordan arbeidet skal legges opp. Førstkommende fredag er Oslo-politiet innkalt til hastemøte hos politidirektøren for å stake ut en kurs for hvordan rapporten skal følges opp.

Nå vil politidirektøren ha med seg alle landets politidistrikt for å få stoppet disse selskapene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant