Daniel-André Tande (21) gikk til topps i søndagens COC-renn på hjemmebane i Midtstuen.

På grunn av en rekke gode resultater fra tidligere sommerrenn i år, fører Tandes seier til at Norge kaprer en ekstra kvoteplass i første del vinterens verdenscuprenn.

Ekstra plass

Tande som er på Norges B-landslag sier til Nettavisen at han har store planer om å være den som får benytte seg av den ekstra plassen på verdenscuplaget.

- Det er gode sjanser for det. Jeg har hoppet bra, men med tanke på hoppingen i Midtstuen har jeg enda mer å gå på. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få bruke den plassen til vinteren, sier Tande til Nettavisen.

Søndag vant han foran norske Fredrik Bjerkeengen og Maciej Kot fra Polen, noe som gjør at han tar over sammenlagtledelsen i COC.

- Ekstremt godt

21-åringen synes det var morsomt å stikke av med seieren i Midtstuen etter å ha slitt noe med skade tidligere i sommer.

- Det er veldig morsomt. Jeg føler at det har gått bra i sommer. Jeg har trent godt og jobbet bra, så det er morsomt at det kommer frem i renn. Jeg fikk en liten skade tidligere i sommer som gjorde at jeg ikke fikk trent, men det er ekstremt godt å komme tilbake så sterkt, forteller Tande.

Nå håper han å kunne stabilisere seg på et enda høyere nivå til vinteren.

- Jeg gleder meg til vi skal hoppe på snø. Det er noen renn i vinter jeg har veldig lyst til å med på som VM i skiflyging og Hoppuka, forklarer unggutten.

Først skal han imidlertid prøve å sikre seg sammenlagtseieren i de to siste COC-rennene for sommeren i Klingenthal 3. og 4. oktober.