Nils-Erik Ulset (30) sikret Norges første medalje i Paralympics i Sotsji da han tirsdag gikk inn til sølv i 12,5 km skiskyting for stående.

Ulset pådro seg to strafferunder på fjerde og siste skyting og endte 54,6 sekund bak den russiske vinneren Azat Karatsjurin, som forsvarte sitt tunge favorittstempel. 18-åringen har vært klart best denne sesongen, og det var en stor overraskelse at han bare fikk bronse på åpningsdistansen.

Ulset var tittelforsvarer på tirsdagens distanse (som i Vancouver var jaktstart), men han var godt fornøyd med å gå inn til sølv i tåkerennet. Han tok seg helt ut for å holde unna for rivalene i kampen om sølvet. Han var 6,4 sekunder foran bronsevinner Mark Arendz fra Canada og 13,1 foran russiske Aleksander Pronkov på fjerdeplass.

På lekenes åpningsdag lørdag ble Ulset nummer seks på 7,5 kilometer. Da hadde han fire russere og Arentz foran seg på listen. Denne gang var bare Karatsjurin bedre. Russeren ville vunnet selv om Ulset hadde skutt fullt hus.

Viktig seier

Det var norsk suksess også i kjelkehockey tirsdag. Norge slo Sverige 2-0 i siste gruppekamp og er klar for semifinale om ikke Tsjekkia skulle stå for en kjempesensasjon og slå Canada senere tirsdag.

Magnus Bøgle (18) og Audun Bakke (25) scoret målene, mens Loyd Remi Pallander Solberg hadde assist på begge. 44-årige Rolf Einar Pedersen noterte også en assist.

Norge vant kampen uten Stig Tore Svee, som mister resten av Paralympics etter blindtarmoperasjon. (©NTB)