Gå til sidens hovedinnhold

Siktede får Krekars advokat

Brynjar Meling, kjent som advokaten til mulla Krekar, blir forsvarer for 39-åringen som er siktet for drap på ekskona i Bergen. Politiet har begjært fire uker varetekt.

Fengslingsmøtet for 39-åringen som er siktet for å ha skutt ekskona si torsdag, ble utsatt til klokken 14. Da begjærte politiet fire uker varetektsfengsling for mannen som nå er siktet for overlagt drap, skriver NTB.

Politiet har altså skjerpet siktelsen fra forsettelig til overlagt drap. Politiet mener trolig at mannen må ha planlagt drapet på forhånd.

Utsatt
Etter at den siktede ble pågrepet torsdag ettermiddag ytret han ikke selv noe ønske om en spesiel advokat. Han fikk da oppnevnt Turid Mæland som forsvarer.

Men kort tid før det opprinnelige fengslingsmøte 12:45 torsdag, ba den drapssiktede om å få Brynjar Meling som forsvarer.

Dermed ble fengslingsmøtet utsatt i en drøy time. Advokat Arvid Sjødin, som leder advokatkontoret der Meling jobber, dro til Bergen for Meling. Sjødin er selv en habil forsvarer, og representerer blant den tidligere drapsdømte fetteren til Birgitte Tengs.

Meling er på skiferie i Telemark og avslutter nå ferien for å starte sitt oppdrag som forsvarer for den drapstiltalte 39-åringen.

- Først og fremst en tragedie
- Foreløpig kjenner jeg bare saken ut fra medieomtale. Uansett hva dette er rettslig sett, så er saken først og fremst en stor tragedie og må behandles på den måten. Så får vi se hva siktelsen konkret bygger på, og hva som eventuelt ligger bak, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

Meling har lang erfaring som advokat i familiesaker, men er først og fremst kjent som forsvarer til mulla Krekar.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft