Gå til sidens hovedinnhold

Siktet ba om hjelp fra politiet

Mannen som er siktet etter skuddramaet i Gamlebyen, ringte selv politiet og ba om hjelp.

(iOslo.no) Mannen som bor i leiligheten i Alnagata der det ble avfyrt flere skudd natt til lørdag, ringte selv til politiet om ba om hjelp før skuddene falt. Han er nå pågrepet og siktet for legemsbeskadeligelse med alvorlig følge.

Skutt i magen
Det skal ha vært fire eller fem menn som tok seg inn i leiligheten i Gamlebyen rundt klokken 04.00 lørdag morgen. Den siktede i saken var sammen med en kvinne i leiligheten da mennene dukket opp. De skal ha blitt åpnet for, men besøket utartet seg til slåsskamp. Mennene skal ha hatt truende atferd, og flere av dem var maskert.

Det var ifølge VG en av mennene som tok seg inn i leiligheten som ble skutt i magen. Han skal ha kommet seg ut i oppgangen før han måtte få hjelp. En ambulanse fraktet mannen til Ullevål Universitetssykehus, der han ble operert.

- Tilstanden hans er stabil og ikke livstruende, sier Hanne Kristin Rohde, leder av vold og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til VG.

Kan være gjengoppgjør
Politiet utelukker ikke at skyteepisoden kan ha tilknytning til hovedstadens gjengmiljø.

- Vi vet at noen av dem som kom til leiligheten har gjengtilknytning, sier Rohde.

Identiteten til alle som var på stedet er ikke fastslått enda, og de er heller ikke etterlyst. Politiet prioriterer nå å komme i kontakt med de involverte.

Mannen som er skadet og mannen som er pågrepet er kjenninger av politiet fra før. Den siktede innrømmer ifølge hans advokat Jørgen Mowinckel ikke straffskyld, melder VG.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken