Gå til sidens hovedinnhold

Siktet for bedrageri av én milliard kroner

Norskfødte Stein Bagger er siktet for å stå bak en av de største finansskandalene i Europa.

Norskfødte Stein Bagger er siktet for bedrageri og dokumentforfalskning for én milliard danske kroner, og dansk politi intensiverer nå jakten på den tidligere direktøren, melder berlingske.dk.

Fengslingsmøte
Det ble kjent under et grunnlovsavhør torsdag, tilsvarende det norske fengslingsmøtet, uten Bagger til stede. Det vil også bety at Bagger nå etterlyses med en arrestordre via Interpol.

Ifølge visestatsadvokat Per Justesen ved dansk Økokrim (SØK) siktes Bagger for i 2007 og 2008 å ha forfalsket underskriften til IT Factorys styreleder og storaksjonær Asger Jensby, noe som har påført en rekke banker store tap på diverse leasingkontrakter.

Blant annet skal den danske storbanken SEB ha tapt 51 millioner danske kroner, mens Danske Bank alene har tapt 350 millioner.

Siktelsen betyr at Bagger vil bli pågrepet dersom han setter sin fot på dansk jord igjen.

Siste spor
Men så langt har alle sport etter Bagger stanset i Dubai, der han var på ferie sammen med kona og et vennepar.

Danske politiken.dk melder torsdag at han sist skal være sett på Abu Dhabi lufthavn i De forente emirater, 160 kilometer unna der han ferierte med sin kone. Der skal passet hans ha blitt brukt.

Venner av Bagger skal ha benyttet sine kontakter hos Dubais overhode Sheik Mohammed og fått tilgang på bilder fra overvåkingskameraer. De viser Bagger som tar ut penger fra en minibank.

Det er så langt det siste sporet etter direktøren.

Konkurs
Tidligere denne uken gikk det danske selskapet IT Factory dundrende konkurs etter det som kan være en av Europas største finansskandaler.

600 millioner norske kroner - muligens så mye som opp mot en milliard - er svindlet fra selskapet, og den norskfødte Stein Bagger, tidligere direktør i IT Factory, er sporløst forsvunnet.

Det skjer kort tid etter at IT Factory ble kåret til «Danmarks beste IT-selskap».

Dramatisk
IT Factory-styreleder og storaksjonær Asger Jensby, som er bosatt på Kongsvinger og investor i fotballklubben KIL, trodde i forrige uke at Bagger var på forretningsreise i New York. Da det ble kjent at Bagger hadde stukket av med passet og tatt ut titalls tusen kroner, sperret Jensby Baggers konto.

Det var samme dag som Bagger ble observert i Abu Dhabi.

Søndag oppdaget så Jensby at Bagger disponerte et hemmelig kontor i København, ikke langt unna IT Factorys egne lokaler. Herfra skal Jensby og kollegaen Erik Ove ha fjernet 22 av 25 ringpermer, noe politiet har kritisert. Jensby og Ove hevder derimot at permenes innhold er av privat karakter.

Dermed har Bagger ikke bare forlatt kona på ferie, men også luksusyachten som er ute til salgs, dyre biler og boliger.

Mye tyder dermed på at Baggers flukt ikke var planlagt.

Kommentarer til denne saken