Gå til sidens hovedinnhold

Siktet Frp-topp trekker seg fra alle verv

Ordførerkandidat trekker seg etter å ha blitt siktet for å ha snikfilmet en naken mann.

- Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, sier generalsekretær Geir A. Moe i Fremskrittspartiet mandag kveld.

Søndag kveld ble Trond Birkedal, som er ordførerkandidat for Frp i Rogaland, pågrepet og siktet for utuktig adferd.

Les også: Frp-topp siktet for å ha filmet naken mann

- Han er svært lei seg
Birkedal er anmeldt av en ung mann for å ha filmet ham naken på badet, uten at han visste om det.

- Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var og svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier Mo i en uttalelse.

Mo sier han er skuffet over det som er skjedd.

- Jeg er svært skuffet og lei meg over det som er skjedd, og vil uttrykke min sympati med de involverte, sier Frps generalsekretær.

- Han innser alvoret
- Samtidig er jeg glad for at han gjennom sin advokat har gitt uttrykk for at han ønsker en raskest mulig etterforskning og avgjørelse i saken. At han nå har bedt om fritak fra sine verv og listekandidatur viser også at han innser alvoret i saken, sier Mo videre.

Det er nå styret i lokallaget som må ta stilling til hva som skal skje med kommunevalglisten, og Mo har bedt dem tirsdag ta stilling til hvorvidt de ønsker å avvikle et nytt nominasjonsmøte for å velge en erstatter, eller om de ønsker å levere inn listen uten hans kandidatur.

Birkedal er siktet etter straffelovens paragraf 201b, «for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det».

- Siktelsen kan bli utvidet
Politiet har beslaglagt Birkedals pc og annet datautstyr.

- Det er snakk om at fornærmede skal ha blitt filmet i det han er på badet til siktede, uten at fornærmede har hatt kjennskap til det, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Han sier det er «grunn til å tro» at siktelsen mot politikeren blir utvidet til å gjelde flere menn.

- Vi har mottatt en anmeldelse fra en person, og siktelsen gjelder personen som har anmeldt forholdet. Men det er grunn til å tro at siktelsen blir utvidet til å gjelde flere personer, sier han. - f-

Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin, har følgende kommentar til anklagene:

- Han forholder seg til at han er under etterforskning, og han håper at etterforskningen snart tar slutt, sier Sjødin til Nettavisen mandag kveld.

- Erkjenner han straffskyld?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Sjødin.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien