Gå til sidens hovedinnhold

Siktet kan ha vært på nachspiel

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til kan den drapssiktede sunnfjordingen vært på nachspiel i tidsrommet rundt drapet på Anne Slåtten.

Siktede skal ha blitt kjørt hjem en gang etter at drapet fant sted.

Politiet i Førde jobber fremdeles med å kartlegge den siktede 41-åringens bevegelser i Førde sentrum natt til søndag og de påfølgende morgentimene.

Siste observasjon av siktede er etter det TV 2 Nettavisen kjenner til klokken 06.15, om lag en time før drapet fant sted.

Fredag fikk 41-åringen fri fra avhør etter to dager med timelange samtaler med politiets etterforskere.

- Vi har brukt dagen i dag til å arbeide videre med å kartlegge siktedes bevegelser drapshelgen, sier lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Var i Førde på drapstidspunktet
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til er en av politiets teorier at han har vært på et nachspiel i Førde i tiden før drapet. Politiet vet fremdels ikke hva siktede gjorde i tidsrommet etter klokken 06.15, til han ble kjørt hjem til en venn i Gaular.

Hvis det skulle vise seg at 41-åringen var på nachspiel da drapet fant sted, kan dette gi han et alibi. Uansett vil opplysninger vedrørende eventuelle nachspiel være med på å kartlegge siktedes bevegelser drapsmorgenen.

- Vi forsøker å kartlegge hvilke nachspiel som ble holdt i Førde natt til 6. juni. Dette arbeidet har pågått siden før den siktede ble pågrepet. Hva som har kommet ut av disse undersøkelsene ønsker jeg ikke å kommentere, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

Lensmannen ønsker heller ikke å kommentere hvilke opplysninger sjåføren som kjørte 41-åringen hjem har kommet med. Men etter det TV 2 Nettavisen kjenner til skal sunnfjordingen ha blitt kjørt hjem etter klokken 07.15 da drapet fant sted.

Ba om haik
Den siste observasjonen som etter alt å dømme er gjort av siktede var om lag en time før drapet. En person som ligner på siktede skal ha spurt to ungdommer utenfor restaurant Venecia i Førde sentrum om haik i retning Angedalsveien, noe de ikke ønsket å gi. Siktede skal ifølge de to ha uttrykt at han ville forsøke å få haik av andre eller gå.

Det var i et buskas like ved Angedalsveien at sykepleierstudent Anne Slåtten ble funnet drept neste dag.

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med tidligere opplyser at sunnfjordingen kom hjem til hjembygden sin i Gaular søndag morgen. Tidspunktet da siktede kom hjem til en venn er høyst usikkert. Et annet vitne skal derimot ha observert siktede gå langs veien på vei hjemover like etter klokken ni søndag.

Samarbeider
41-åringen nekter fremdeles for at han har noe med drapet på Anne Slåtten å gjøre og stiller seg uforstående til siktelsen. Under avhør skal han ha forklart at han ikke husker hvor han har vært drapsmorgenen.

Han ønsker å samarbeide med politiet for å kartlegge hvor han var drapsmorgenen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud