Gå til sidens hovedinnhold

Simen fortsatt borte

Politiet sjekker i dag ut fem nye, sentrale tips i forsvinningssaken.

Simen Bendiksen (19) har vært sporløst forsvunnet etter at han forlot en nyttårsfest på Bremnes fort natt til 1. nyttårsdag.

Han forlot festen i penklær - uten yttertøy. Siden er det ingen som har sett ham.

Politiet i Salten setter onsdag formiddag i gang nye søk langs strandlinjen ved Bremnes fort.

Nytt søk
- Når det lysner utover formiddagen vil vi ta et strandsøk på en mil, med Bremnes fort som sentrum. Vi vil søke fem kilometer på hver side, forteller stabssjef Svein Sørmo ved Salten politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge an.no skal 40 personer fra Røde Kors, Siviliforsvaret og politiet være med på leteaksjonen onsdag.

Mobil-tips
Sørmo opplyser at de har fått fem aktuelle tips, som de vil sjekke ut i løpet av dagen.

- Det er fem enkeltstående hendelser, som vi er nødt til å undersøke nærmere. Vi vil ta inn flere personer inn til samtaler ved politikammeret, sier Sørmo.

Blant annet er det et tips vedrørende Simen Bendiksens mobiltelefon som står sentralt i saken.

- Vi er opptatt av omstendighetene rundt oppholdet og funnet av hans mobiltelefon på stranden natt til 1. nyttårsdag. Utover det kan jeg ikke kommentere tipset, forteller stabsjefen.

Ringte foreldrene
19-åringen ringte sine foreldre ved halv ett-tiden natt til tirsdag og fortalte at han hadde gått seg vill utenfor Bremnes fort, hvor han hadde deltatt på en privat nyttårsfest.

Han fortalte foreldrene at han frøs, men kunne ikke fortelle nøyaktig hvor han var.

Mobilen hans ble funnet ved 01.30-tiden. Tirsdag morgen ble en av skoene hans funnet i sørenden av stranda på Bremnes.

Gikk manngard
Tirsdag lette politiet etter mannen med hunder, redningsskøyte og varmesøkende Sea King redningshelikopter - uten hell. Leteforholdene var ikke optimale, med minus tre grader og liten kuling - noe som gir en effektiv temperatur helt ned mot 15 minusgrader.

Rundt 80 personer, deriblant Simens venner og bekjente, deltok i tirsdagens søk. De gikk manngard skulder til skulder i lag på 20-25 personer.

- Dersom noen har sett Simen Bendiksen, eller har noen tips i forbindelse med hans forsvinning, ber vi om at de tar kontakt med politiet på 75545800, sier politiadvokat Carol Sandbye ved Salten politidistrikt til Nettavisen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?