Gå til sidens hovedinnhold

Simonsen tapte på alle punkter

Jan Simonsen tapte på alle punkter i ærekrenkelsessaken han anla mot Gerhard Helskog. Simonsen er fornøyd og anker saken.

Etter reportasjen i Rikets Tilstand krevde stortingsrepresentant Jan Simonsen fem punkter kjent døde og maktesløse, samt 250.000 kroner i oppreisning. Nå har han tapt på alle punkter. Partene i saken må imidlertid dele saksomkostningene.

Les dommen her: Dom fra Oslo tingrett

Simonsen ville ha kjent fem sitater døde og maktesløse. Fire av dem går ut på at Simonsen skal ha løyet og gitt falsk forklaring til politiet. Det fjerde sitatet var ”Skal vi ha parlamentarikere som lar seg smøre med øl ?” uttalte Helskog i et intervju i VG lørdag 27. oktober 2001.

Da rettssaken startet sa Simonsen følgende til TV 2 Nettavisen:

- Hadde jeg ikke gått til sak, ville det bli stående ett inntrykk av at jeg er en pervers, alkoholisert homse som liker å feste med nakne unggutter. I tillegg kalte Gerhard Helskog meg en løgner i en TV-debatt like etterpå.

- Glad
- Jeg er glad for at Jan Simonsen tapte på alle punkter, sier Gerhard Helskog i en kommentar fredag ettermiddag.

- Dette er som å høre Komiske Ali fortelle at krigen mot amerikanerne går bra, sier Per Danielsen som er prosessfulmektig for Jan Simonsen.

- Helskog får kritikk i dommen så ørene flagrer, men slapp unna på grunn av det jeg mener er en juridisk misforståelse. Nemlig at retten tror at kravet til aktsomhet er så lavt, sier han.

Danielsen vil anke saken for Simonsen.

Omdiskutert program
Programleder Gerhard helskog ble trukket for retten på grunn av et mye omdebatert innslag i oktober 2001. I programmene ble det fokusert på forhold rundt utestedet «Enka», og skuddene mot forlegger William Nygaard. Simonsen ble knyttet til begge disse sakene.

Blant mange sterke påstander i programmet var det snakk om mindreårige gutter som prostituerte seg, påstander om at Simonsen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet, og at han har hatt omgang med kriminelle og ulovlige våpen.

Simonsen har selv sagt at programmet kostet ham medlemskapet i Fremskrittspartiet.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial