Gå til sidens hovedinnhold

Sint italiener i Norge

Alfa 159 skal være det håndfaste bevis på en ny epoke innen sportslige sedaner fra Alfa Romeo. Nå har den kommet til Norge.

Alfa Romeo forbindes av mange med små upraktiske, men lekne sportsbiler som eies og kjøres av mennesker som er spesielt bilinteresserte.

Deler av dette er nok korrekt, men Alfa Romeo kommer nå på banen med en bil som både er stor, sikker og praktisk, uten å la det gå på beskostning av italiensk temperament og kjøreglede, skal vi tro importøren.

Ny og moderne
Det skal være tatt i bruk nye innovative teknikker for å skape en Alfa Romeo sedan i en helt egen klasse hva gjelder dynamikk, komfort, sammen med aktiv og passiv sikkerhet.

Alfa 159 ser unektelig sint ut, og samtidig har italienerne laget en bil som oser av stil og komfort. Det egne designet som på mange måter går på tvers av resten av bilverden for tiden ivaretar Alfa Romeos uttrykk på en utmerket måte.

Bilen er 4,66 meter lang, 1, 82 meter bred og 1,42 høy, og det burde tale for en brukbar plass i kupeen.

Sikker
Det gode veigrepet Alfa Romeo er kjent for er ivaretatt ved at vridnigsstivheten i Alfa 159 er helt på topp i sin klasse. I tillegg er sikkerheten ivaretatt av en solid gulvplattform og kollisjonsputer som nå også dekker sjåførens knær.

ISOFIX-standard til barnestolfester er også på plass.

Motorene tilfredsstiller de kommende Euro IV-kravene til utslipp, og dieselutgavene er utstyrt med et vedlikeholdsfritt partikkelfilter som varer ut bilens levetid.

Seks forskjellige motoralternativer er tilgjengelig, der tre går på diesel og tre på bensin. Dieselmotorene er nyutviklet og har common-rail teknologi.

På alle fire
Er du tilhenger av firehjulstrekk må du velge toppmodellen Alfa 159 3.2 JTS Distinctive Q4. Du får et avansert firehjulstrekksystem med tre differensialer, selvlåsende senterdifferensial og 260 hestekrefter, men må nok ut med nærmere 740.000 kroner.

Vil du ha diesel og kjøreglede kan du derimot oppnå dette ved å betale 338.900 kroner for 1,9 JTD Progression med 120 hestekrefter. Den grommeste dieselen er en 2,4 liter med 200 hester som kommer på 542.900 kroner.

Den rimeligste bensinutgaven kommer 379.900, og har en 1,9-liters motor på 160 hestekrefter.

Alfa 159 er nå tilgjengelig med bensinmotoren på 160 hester, mens dieselutgavene kommer til Norge om et par uker.

Les mer om bil og trafikk på Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av den sinte italieneren:

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken