WBA - MAN. UTD 5-5:

Sir Alex Ferguson trengte sju år på å vinne den engelske ligatittelen, men etter at den første kom, fulgte de andre etter med rekordsettende hyppighet.

Ligatittelen i 2013 er hans 13. som manager for Manchester United. Det er også hans siste.

Søndag sa skotten takk for seg.

Vill avslutning
Selvfølgelig gjorde han det med en fest. Utrolig nok ble det ikke seier for Ferguson, ettersom Manchester United rotet bort en tremålsledelse det siste kvarteret.

Etter kampen vile han ifølge BBC ikke stille opp til intervjuer med pressen - selv om dette var hans avskjedskamp.

Men for en kamp det ble! Shinji Kagawa satte inn 1-0, et selvmål av Jonas Olsson sørget for 3-0 og backreserven Alexander Büttner hamret inn 3-0 i første omgang.

James Morrison reduserte til 1-3 fem minutter før pause, men seieren var i praksis aldri truet.

Selv om West Bromwich reduserte til 2-3, gjennom Romelu Lukaku like etter pause, kunne United bare sett inn et nytt gir. Tre minutter etter Lukakus redusering, økte Robin van Persie til 4-2 for Manchester United.

Målet var nederlenderens 26. i ligaen denne sesongen. Det holdt mer enn nok til å bli toppscorer i Premier League. Liverpools Luis Suarez endte på andreplass med 23 mål.

En halvtimes tid før slutt la Javier Hernandez på til 5-2 for United.

Lukaku reduserte også til 3-5 for West Bromwich, før Youssouf Mulumbu satte inn 4-5. Helt på tampen satte Lukaku inn sitt tredje mål for dagen. Dermed endte det 5-5 på The Hawthorns i sir Alex Fergusons siste kamp.

48 trofeer
Manchester United ender dermed opp med 89 poeng.

Totalt har Ferguson vunnet 38 trofeer (ligaen 13 ganger, FA-cupen 5, ligacupen 4, Champions League 2, VM for klubblag 1, den europeiske supercupen 1, cupvinnercupen 1, interkontinentalcupen 1 og Charity/Community Shield 10) i Manchester United.

Før han kom til United, vant han også ti trofeer med Aberdeen (ligaen 3 ganger, cupen 4, ligacupen 1, cupvinnercupen 1, den europeiske supercupen 1).

Dette gir totalt 48 trofeer på de 39 årene som har gått siden han takket ja til en deltidsjobb som manager for East Stirlingshire i 1974.

Nå kommer en annen skotte, David Moyes, inn for å sette seg ned i managerstolen på Old Trafford.

Et eventyr er slutt.

Nå kan et annet begynne.

P.S. Wayne Rooney, som har bedt om et klubbskifte, var ikke i Manchester Uniteds tropp. Det skyldes angivelig at hans kone Coleen er på sykehus for å føde parets andre barn.