Gå til sidens hovedinnhold

Sir Alex: - Hva skal vi gjøre nå?

Manchester United-sjefen innrømmer at han har et stort luksusproblem.

MAN UNITED - SPURS 3-0:

Forrige sesong fikk unggutten Danny Welbeck sitt definitive gjennombrudd i Premier League, med seks ligamål under låneoppholdet i Sunderland.

Men til tross for suksessen under Steve Bruces ledelse, var det likevel mange som mente at veien fram til en plass på Manchester United var lang for 20-åringen.

Stanget inn ledermålet
Med kanoner som Wayne Rooney, Dimitar Berbatov og Javier Hernandez i troppen, er det hard kamp om plassene i angrepsrekka til Old Trafford-klubben.

I innledningen av årets sesong har likevel spissen fått tillit av manager Sir Alex Ferguson og mandag viste han seg den tilliten verdig.

I en vanskelig duell med Tottenham hjemme i Manchester, var det nemlig Welbeck som først fant nettmaskene. Målet kom etter 61 minutters spill.

Et fantastisk innlegg fra mye omtalte Tom Cleverley fant hodet til Welbeck og et nådeløst hodestøt sendte ballen forbi Brad Friedel og inn til 1-0-ledelse.

Welbeck vartet i tillegg opp med en assist, da brasilianske Anderson satte inn 2-0 en snaut kvarter før slutt.

- Hva skal vi gjøre?
20-åringens noterte seg dermed for sitt andre ligamål for de regjerende Premier League-mesterne. Også i sesongen 2008/2009-ble det nettsus i ligaen for unggutten.

- I første omgang synes jeg han trakk for mye ned mot midtbanen, men i andre plasserte han seg mye bedre, sier Ferguson om Welbeck etter kampen.

- Det gleder meg at vi har sultne unge spillere i troppen og at de griper den sjansen de får. Welbeck har slitt mye med skader så langt i karrieren, men han kan bli en stor spiller.

Dermed ser det ut til at manageren kan få et aldri så lite dilemma, når alle i angrepsrekka er klare til kamp.

- Ja, hva skal vi gjør når en spiller som Javier Herandez også er helt klar for spill, sier skotten om luksusproblemet.

Modric ute i streik
Men det skulle altså drøye før vertene fikk hull på Spurs-byllen, i en kamp der det var kroaten Luka Modric som hadde fått mest omtale i forkant.

Midtbanespilleren var verken på banen eller benken for londonklubben og ifølge rapportene skal Modric ha gått ut i streik for å tvinge fram en overgang til Chelsea.

Gjestene klarte seg likevel bra uten kroaten i de første 45. minuttene, i en omgang der spillet bølget mye fram og tilbake og begge lag skapte gode sjanser.

United var likevel et lite strå hvassere også før pause. Tom Cleverley var nær, da han fyrte løs fra rundt 17 meter, men Brad Friedel var patent.

Ashley Young, som scoret i ligadebuten for sin nye klubb mot West Bromwich Albion, hadde også en brukbar avslutning etter en snau halvtime.

Men da lagene gikk til pause, sto det fortsatt uavgjort 0-0.

Klasseangrep avgjorde
I andre omgang gikk imidlertid vertene hardt ut og skapte en rekke farligheter. Det var bare en god Friedel i gjestens bur som holdt United unna nettmaskene.

Men så, etter 61 minutter skulle det altså endelig lykkes, da Welbeck stanget inn ledermål. Og et drøyt kvarter før slutt var det duket for mer moro i industribyen.

Young førte ballen langs venstresiden, før han spilte inn til Anderson sentralt. Brassen slo til Welbeck, fikk ballen tilbake og satte den flott i det tomme buret.

Et klasseangrep av hjemmelaget og kampen var punktert. Wayne Rooney sørget likevel for at dagen ble komplett, da han satte inn 3-0 like før slutt.

Dermed står Manchester United med full pott, etter at to seriekamper er unnagjort.

Tottenham på sin side står med null, men har også kun spilt én kamp, siden sesongpremieren ble utsatt på grunn av opptøyene i London.

HTML EMBED
Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken