Gå til sidens hovedinnhold

Sir Alex rasende på dommeren

Sir Alex Ferguson anklager dommer Howard Webb for å favorisere Arsenal i lørdagens kamp.

ARSENAL - MAN UNITED 2-2: Arsenal ledet Premier League før lørdagens gigantoppgjør hjemme mot Manchester United. Lagene sto begge med 26 poeng, men The Gunners hadde én kamp til gode på Sir Alex Fergusons mannskap.

Reddet på overtid
Det forspranget var i ferd med å spist opp etter 90 minutter på Emirates Stadium. Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo sørget for at det stod 2-1 til gjestene godt inn i tilleggstiden.

Sistnevnte fikk æren av å runde av magisk flikk-flakk-fotball med nettkjenning og ledermål etter 82 minutter. Portugiseren jublet også som om samtlige poeng var sikret.

Men serielederne fra London hadde mer på lager. En kanonade av de sjeldne mot borteburet på overtid så likevel ut til å renne ut i sanden da linjemannen - helt korrekt - strakk ut en hjelpende hånd.

Ubeseiret
TV-bildene viste at William Gallas' avslutning var godt innenfor jubilant og United-keeper Edvin van der Sars mållinje. Dermed fikk nederlenderen, som spilte sin 500. ligakamp noensinne lørdag, spolert seiersfesten på verst tenkelig tidspunkt.

Arsenal, på sin side, nekter fortsatt å tape fotballkamper, og er ubeseiret også etter elleve spilte seriekamper. Mens «djevlene» - sorte for anledningen - ruslet av gresset, feiret rødtrøyene som om seriegullet var kommet hjem.

- Burde hatt frispark
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson mener at laget hans burde fått frispark rett før William Gallas satte inn utligningen for hjemmelaget.

- Howard Webb har en stor sjanse til å ble en dommer av klasse. Men det var en stor jkamp for ham i dag, og noen ganger favoriserte han Arsenal, sier manageren til klubbens egen tv-kanal MUTV.

- Deres andre mål kommer etter at dommeren ikke ga et frispark til Louis Saha på motsatt side. Det skulle vært frispark til oss, sier han.

Nøktern Gallas
Målscorer Gallas hadde imidlertid rikelig av ting å sette fingeren på etter kampslutt.

- Vi må spille bedre enn dette for å bli mestere. For oss var det viktigste likevel at vi ikke tapte. Vi presse United hele tiden - hele sesongen, fastslår franskmannen, som mottok Sky Sports' bestemannspris.

Den æren delte redningsmannen umiddelbart med resten av laget.

- Denne prisen mottar jeg på vegne av hele laget. Fordi vi sto sammen presser vi fortsatt United, slik at de ikke har råd til å gjøre feil. Forhåpentligvis gjør de det likevel, smiler Gallas.

Vi fulgte kampen direkte

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag