Gå til sidens hovedinnhold

Siv gir Jens klimaklem

Jens Stoltenberg angriper Frp, men har et stort bilde av Kristin Halvorsen i hodet sitt, mener Frp-formann Siv Jensen.

Under sin tale til Aps landsstyremøte torsdag langet Jens Stoltenberg ut mot Frps miljøpolitikk.

- Det er et veldig stort problem at et stort norsk parti står for en uansvarlig politikk som fører til store klimaproblemer, hevdet han, og raljerte over Frps miljøpolitiske talsmann Øyvind Korsberg.

Rett spor
Frp-formann Siv Jensen Siv Jensen tolker Stoltenbergs klimabredside mot Frp som et tegn på at Ap er på rett spor.

- Bortsett fra den litt misvisende beskrivelsen av Fremskrittspartiet, er jeg veldig enig i mye av det han sa om klimaet. Det er godt å se at Arbeiderpartiet er på rett spor, sier Jensen til Nettavisen.

Kristin i hodet
Frp-formannen mener angrepet mot Frp var et forsøk på å avlede oppmerksomheten bort fra den interne uenigheten i regjeringen.

- Han angrep feil parti. Han snakket om Fremskrittspartiet, men så for seg et stort bilde av Kristin Halvorsen i hodet sitt, mener Jensen.

Kyoto
Jensen peker på at Stoltenberg kritiserer Frp for å ha stemt mot Kyoto-avtalen.

- Vi advarte da om at det ikke var noe poeng å ratifisere en avtale som ikke var internasjonal. Da måtte alle landene være med. I dag sa han at Kyoto-avtalen har alvorlige mangler, og at vi er sjanseløse hvis vi ikke får med andre land. Det er vi enige i, sier Jensen.

Skog
Hun er også fornøyd med at Stoltenberg understreker at det er mye mer lønnsomt å redusere utslipp i andre land enn i Norge.

- Han gikk så langt til å si at skogplanting og liknende prosjekter er ti til 15 ganger mer lønnsomt enn utslippsreduksjoner i Norge. Det står også i Fremskrittspartiets program, sier Jensen.

Avviser ikke
- Mener du i likhet med Stoltenberg at klimaendringene er menneskeskapte?

- Vi har stilt spørsmål ved om det er slik, men ikke avvist det, sier Jensen.

- Korsberg mener nøyaktig det samme som meg, fortsetter hun.

Fiender
Øyvind Korsberg mener Stoltenberg har større fiender i egne rekker enn i Frp.

- Dette viser at vi har en statsminister som er rimelig smådesperat, og bruker enhver mulighet for å finne en ytre fiende for å skape ro i egen rekker, sier han til Nettavisen.

Korsberg avviser at han mener at klimaendringene ikke er menneskeskapte.

- Vi slår det ikke så bastant fast. Vi vil gjerne vite mer før vi går på bastante slutninger. Klimaendringene må sees i et langsiktig perspektiv,sier han.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken