Gå til sidens hovedinnhold

- Siv Jensen bør vurdere å trekke seg

Frp-veteran mener Birkedal-saken viser at partiledelsen ikke er oppegående.

Nettavisens redaktør: Sex, løgn og videotape

Sent fredag kveld bekreftet Frps kommunikasjonsavdeling at Frp-leder Siv Jensen har visst om overgrepsanklagene fra en 15 år gammel gutt siden 2009.

- Hvis det er riktig, og hun ikke har gjort noe mer, er spørsmålet om hun er kapabel til å ha en posisjon som partileder, sier Frp-veteran Per Ove With til VG.

På spørsmål om han mener Jensen bør vurdere å trekke seg, svarer han krysstallklart:

- Ja, for hun viser at hun mangler vurderingsevne i vanskelige spørsmål. Dette viser at partiledelsen ikke er oppegående. De har prøvd å dysse ned noe de trodde ville gå over. De har ikke lært noe siden Søviknes-saken, sier han.

With mener også at Frps partisekretær, som først ble varslet om anklagene i partiledelsen, bør sparkes.

Les også: Siv har visst om anklagene siden 2009
Les også: - Kan bli straffeforfulgt

Mo: - Jeg rapporterte
Det er første gang Frp-leder Siv Jensen nå bekrefter at hun ble informert om påstandene fra en da 15 år gammel gutt om at han hadde blitt utsatt for et seksuelt overgrep fra tidligere Frp-topp og ordførerkandidat Trond Birkedal.

- En del av rutinene som gjelder i denne typer saker, er at jeg rapporterer til min overordnede. Det har jeg også gjort i denne saken, sier Frps generalsekretær Geir A. Mo i et intervju med Aftenposten lørdag. Mo forteller at han ble informert om sexpåstandene fra 15-åringen allerede høsten 2009.

Fredag kveld fikk avisen bekreftet at det stemmer at Jensen ble informert om anklagene.

- Jeg kan bekrefte at Geir Mos uttalelse er korrekt, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Martin Stie til Aftenposten.no.

Birkedal er nå siktet for å ha snikfilmet nakne menn på badet sitt. Han er også siktet for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken