Gå til sidens hovedinnhold

Siv vil si «æsj»

Siv Jensen er luta lei av at hun ikke kan gå på kunstutstillinger uten å føle seg dum.

- Folk må kunne gå på kunstutstilling uten å måtte tilpasse seg en elitistisk måte å tenke på, mener Frp-formann Siv Jensen.

Jensen gikk til frontalangrep på det hun mener er de rødgrønnes elitetekning på partiets landstyremøte i Oslo lørdag. Hun illustrerte det blant annet med å fortelle hvordan hun føler seg når hun går på kunstutstillinger.

- Vanlige folk som har lyst til å gå på kunstutstilling kan ikke nyte det fordi de føler at de må bruke den rette sjargongen. Hvis de ikke liker ett bilde føler de at de må begrunne det med den rette sjargongen. Jeg vil si «æsj», sa Jensen til stor applaus fra salen.

Føler du deg også dum på kunstutstillinger? Si den mening nederst i saken!

På Bunnpris
Jensen krevde også rett til å gå på Bunnpris og hagesentre uten å føle seg mindreverdig.

- Jeg lurer på om noen fra de rødgrønne har gjort noe så nedlatende som å bevege seg inn på Bunnpris på en søndag. Nå skal de diskutere om det er OK at hagesentrene er åpne på søndager. De kan tillate at sentrene selger blomster, men ikke hageslanger, det vil jo være å ta litt for mye av på en søndag.

Vil kjempe for narkomane
Jensen mener at de andre partienes elitetenkning også kommer fram gjennom måten myndighetene behandler narkomane på.

- Diskusjonen nå om narkomane går på sprøyterom skal tillates eller ikke. Og om det er greit med metadon og subutex. Ingen går inn og snakker med den enkelte og spør dem hvordan de kan hjelpe dem.

Les også: Siv vil redde narkomane

Vil tjene folket
I motsetning til spesielt de rødgrønne vil Jensen være folkets tjener.

- Vi skal være folks tjenere, ikke deres herskere. Måten å låse folks hverdagsproblemer på, er å snakke med dem. Til syvende og sist dreier seg om å snakke med folk, og ikke til dem.

- Vedtak mot snøfall
I talen tok Jensen også opp de store snøproblemene som Sørlandet nå sliter med.

- Roland Andersson i det svenske Vägverket synes det er rart at nordmennene ikke taklet snøfallet like bra som dem. Hvorfor er ikke vi bedre rustet enn Skåne? Er det fordi regjeringen bare har vedtatt klimaendringene gjør at vi ikke får snø på Sørlandet, spurte Jensen.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken