Gå til sidens hovedinnhold

Sjåfør skutt i armen av haiker

Mistenkt gikk rett i armene på politiet etter skytedrama.

En 34 år gammel rumener ble skutt i underarmen ved Sola Campingplass i Rogaland natt til lørdag. En mistenkte 57 år gamle gjerningsmann ble pågrepet etter kort tid av væpnet politi.

- Vi ble varslet av innehaveren ved campingplassen om at det hadde skjedd en skyteepisode. Væpnet politi og ambulanse rykket ut til stedet. Da de sto et stykke fra åstedet kom den antatte gjerningsmannen gående rett i fanget på politiet, forteller operasjonsleder Daniel Kleppa ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Mannen var i besittelse av et ladd håndvåpen, men ble pågrepet uten dramatikk.

Trakk revolver
- Opplysningene vi har innhentet tilsier at den pågrepne har haiket med rumeneren og en kamerat. 57-åringen skal ha skutt sjåføren med en revolver da det oppstod en uoverenstemmelse inne i bilen, sier operasjonslederen.

Ifølge operasjonslederen skjedde skytedramaet inne på campingområdet, eller rett utenfor. Ingen andre personer skal etter det politiet kjenner til ha blitt truet av mannen. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 03.36.

Kunne gått langt verre
Skuddofferet ble først tatt hånd om av ambulansepersonell og politifolk på stedet. Det står etter forholdene bra til med mannen.

Foreløpig er det uklart hva slags siktelse 57-åringen vil få mot seg. Men det er åpenbart at hendelsen kunne fått et langt verre utfall.

- Sjansen for det er selvsagt stor. Det er bare snakk om flaks at det gikk så bra, sier Kleppa.

Politiet har tatt blodprøve av rogalendingen for å fastslå eventuell ruspåvirkning.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken