Gå til sidens hovedinnhold

Sjef i Danmark

Kjetil Wæhler ble kaptein i dansk toppklubb.

Kjetil Wæhler har fått mye skryt for sitt spill i Aalborg etter overgangen til dansk fotball i januar 2009, og ble av den danske sportsredaktøren kalt for Danmarks best bevarte hemmelighet.

«Wæhler er sterk i luften, plasseringssikker og kompromissløs. Han er solid, meget solid.», sa Flemming Fjeldgaard til Nettavisen i mars.

- Tillitserklæring
Nå kommer belønningen fra egen klubb – 34-åringen er nemlig utnevnt til kaptein for årets Aalborg-mannskap.

- Det er en tillitserklæring, spesielt siden jeg ikke har vært her lenger enn halvannet år.

- Det tyder i alle fall på at jeg gjør en del riktige ting på og utenfor banen, sier landslagsstopperen til Nettavisen.

Han overtar kapteinsbindet fra Andreas Johansson, som nylig vendte kursen for Odense. Aalborg har også mistet venstreback Michael Jakobsen til La Liga. Ingen av nøkkelspillerne er blitt erstattet, noe som også gjør den ferske kaptein usikker før sesongstarten neste mandag.

- Vi bør kunne havne på øvre halvdel, men har ikke finansene til København-klubbene. Imidlertid har sesongoppkjøringen gått bra, og kan jeg være med å løfte spillerne noen prosent, så bør vi kunne bite bra ifra oss i år.

- Det mest opplagte emne
At han skal kunne løfte det unge Aalborg-mannskapet er også hovedtrener Magnus Pehrsson sikker på. Han er nemlig raus i omtalen av midtstopperen sin.

- Jeg synes Kjetil Wæhler var det mest opplagte emnet i troppen, fordi han ofte er en av de spillerne som går foran med et godt eksempel.

- Han er en spiller som blir lyttet til, og er med sin profesjonelle innstilling et godt forbilde for spillerne – ikke minst for de unge spillerne, sier Pehrsson til klubbens hjemmeside.

Kommentarer til denne saken