Gå til sidens hovedinnhold

Sjefen forventer rødgrønn lojalitet

Statsminister Jens Stoltenberg gjør det klart at han forventer lojalitet fra alle de tre partiene i den nye regjeringen.

- Det er ikke noen god arbeidsform at de tre partiene skal sprike, sier den nye statsministeren.

Men før den nye flertallsregjeringen fatter vedtak skal partimedlemmene få si hva de vil.

- Det må være mulig å føre politiske diskusjoner i Stortinget fram til en får en konklusjon, sier Stoltenberg.

Glad for samarbeid
Det er aller første gang at Ap går inn et regjeringssamarbeid med andre partier. Men Stoltenberg gjør det klart at Ap, med sin mektige historie, på ingen måte føler seg tvunget inn regjeringssamarbeidet.

- Ap får gjennomført mer av sin politikk med å samarbeide enn å kompromisse hver eneste dag. Selv om vi skulle få en oppslutning som på 80 og 90-tallet, så ville jeg fortsatt søke flertallsregjeringer, sier han.

Han påpeker at forskjellene fra da han satt som statsminister i 2002 og nå er store.

- Denne regjeringen har vi forberedt oss på siden vinteren 2002, og det er en flertallsregjering. Forrige gang var det 17 måneder til valg, nå er det fire år, smiler han fornøyd.

Arbeid for alle
Stoltenberg mener at hans største utfordring blir å skape arbeid for alle.

- Det handler dels om å få ned arbeidsledigheten, og dels om å lage et arbeidsliv der det er plass til alle. Det er kjernen i det å skape og å dele. Vi vil få folk ut av fattigdom, og det viktigste virkemiddelet er arbeid.

Han vil ikke si om regjeringen vil øke skattene neste år.

- Det vi har sagt, er at vi ikke skal øke skattene mer enn det de var i 2004. For å si det slik; det var ikke armod i Norge i 2004. Problemene som folk har i Norge er ikke knyttet til at de har for høy skatt.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken