Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk boligprisen der du bor

Det er stadig full fres i boligmarkedet, viser nye tall. Aller mest øker prisene i Hordaland utenom Bergen og i Nord-Norge. Sjekk utviklingen der du bor.

Den siste måneden har boligprisene falt med 0,9 prosent, ifølge ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund. Men sesongjusterte tall viser at prisene har steget 1,8 prosent, en indikasjon på at det er futt i sommermarkedet.

I juni har de aller fleste områdene i Norge hatt en prisnedgang på mellom null og én prosent per kvadratmeter.

Fra mai til juni er nedgangen størst i Trøndelag utenom Trondheim, med to prosent. Prisene i de ulike Oslo-områdene, utenom Søndre Nordstrand, Alna og Stovner, har steget mest, med én prosent.

På årsbasis har kvadratmeterprisene imidlertid hoppet mest i Hordaland utenom Bergen. Her har økningen vært på hele 26 prosent. Også Nord-Norge utenom Tromsø har hatt en kraftig vekst, på 25 prosent.

Lavest prisoppgang har det vært i Asker og Bærum, samt på Søndre Nordstrand i hovedstaden. Her er veksten på ti prosent.

Landsgjennomsnittet ligger på 14 prosent opp når det gjelder alle boliger, og 17 prosent for leiligheter. Eneboligene har steget 11 prosent i snitt, mens kvadratmeterprisene på de delte boligene har steget med 12 prosent.

Området med den aller høyeste kvadratmeterprisen er ikke overraskende Frogner i Oslo. Her må du punge ut med 32.100 kroner per kvadrat. I løpet av det siste året har Frogner-prisene steget med 15 prosent.

Lavest kvadratmeterpris har Hedmark utenom Hamar, på bare 10.700 kroner. Økningen det siste året er i dette området på 20 prosent.

Her er kvadratmeterprisene:

Tallene er hentet fra statistikk publisert av Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Prisene oppgitt for de ulike bydelene i Oslo gjelder kun for leiligheter. Prisene i resten av landet gjelder for alle boligtyper.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien