Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Citys flaue statistikk

Herjer på hjemmebane, men er middelmådige på fremmed gress. Her er tippetipsene.

Sporrtspills øvrige meny lørdag:
30 mill i V75:Vidunderdama fikser julemillionene
Oddstips 1: McCormack skyter Leeds til gammel storhet
Oddstips: 2: Laget som bare skal spilles hjemme
SuperLotto: 40 mill ekstra i potten
Nyttig: Siste nytt om Premier League-lagene
Få oversikt: Ukens TV-sendte fotballkamper

Vi står overfor en en god, gammeldags helengelsk tippekupong med matcher fra Premier League og Championship.

Bonuspotten har steget til pene 3,6 millioner kroner.

1. Manchester United - West Ham
United slo tilbake med 3-0 borte mot Aston Villa etter to pinlige hjemmetap. Seieren var fullt fortjent, og forrige sesongs gullvinner tok samtidig innpå tre poeng på Arsenal. Opp til serielederen skiller det nå ti poeng. Stilte uten Wayne Rooney og Robin van Persie i kvartfinalen i ligacupen onsdag, men tok seg likevel videre med 2-0 borte mot Stoke.

Rooney og Marouane Fellaini er noe usikre til dagens kamp, men van Persie må garantert stå over. Det samme må Michael Carrick.

Et nokså skadesvekket West Ham spilte 0-0 hjemme mot Sunderland sist og står med kun ett poeng på de siste tre matchene. Ligger utsatt til på 17. plass og har to nedrykksplasserte lag bare ett poeng bak. Leverte en sterk snuoperasjon mot borte mot Tottenham i ligacupen onsdag, og er i likhet med United klar for semifinale.

West Ham er fortsatt utsatt for en del skader, og til dagens kamp må i tillegg Kevin Nolan stå over med karantene.

United er med rette store favoritter, og vi ser ikke helt hvordan dette formløse West Ham-laget skal ta poeng. H.

2. Fulham - Manchester City
Fulham var tilbake på tapersporet med 1-4 mot Everton sist, etter en sjelden seier over Aston Villa runden før. Everton var det beste laget, men 4-1 var litt flatterende for hjemmelaget.

Kaptein Brede Hangeland er nok en gang ute med skade. Matthew Briggs og Hugo Rodallega er heller ikke klare.

City var fantastiske i 6-3-fyrverkeriet mot Arsenal sist, og fremstår sammen med Liverpool som ligaens største formlag. Ligger nå bare tre poeng bak tabelltoppen. Imponerte også ved å slå Bayern München på bortebane i CL for halvannen uke side. Er klar for semifinalen i ligacupen etter å ha banket Leicester tirsdag.

City må klare seg uten toppscorer Sergio Aguero i julen. Pablo Zabaleta, Micah Richards og Richard Wright er også ute, mens Matija Nastasic er usikker.

Laget har elendige 2-2-4 på de åtte første bortekampene denne sesongen. Til sammenlikning har Arsenal og Tottenham tatt dobbelt så mange bortepoeng.

Vi slenger på en U grunnet Citys svake bortestatistikk og Agueros fravær. UB.

3. Stoke - Aston Villa
Stoke spilte 0-0 borte mot Hull forrige helg. Et rettferdig resultat, men begge lag hadde flere sjanser til å score. Ligger på 13. plass med 18 poeng. Klarte heller ikke å score hjemme mot Manchester United i ligacupen onsdag, og ble utslått med 0-2.

Forsvarsspillerne Roberth Huth og Ryan Shawcrosser og midtbanespilleren Matthew Etherington er uaktuelle grunnet skader. Stephen Ireland er ikke berettighet for spill mot moderklubben.

Villa tok en fin 3-2-seier borte mot Southampton tredje sist, men har siden spilt to trøstesløse matcher mot Fulham og Manchester United uten å score. Har tatt ett poeng mer enn dagens motstander.

Grabriel Agbonlahor er ute med karantene, mens Charles N'Zogbia og John Okore er skadet. Ron Vlaar og Joe Bennett er usikre.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 3-1 til Villa. Lagene spilte fire uavgjorte på rad før det.

Aston Villa har tatt 12 av 19 poeng på fremmed gress denne sesongen, og Birmingham-laget må ikke avskrives her selv om formen er svak. HUB

4. Crystal Palace – Newcastle
Palace ble et hakk for små borte mot Chelsea sist, selv om man hadde en stor mulighet til å utklikne til 2-2 ti minutter før slutt. Ligger på 18. plass, men det er bare ett poeng opp til West Ham på trygg grunn.

Hjemmelaget har hatt en del spillere ute i det siste, og fremdeles er Adlene Guedioura, Jack Hunt, Glenn Murray, Jonny Williams og Jerome Thomas uaktuelle. Dean Moxey er friskmeldt, mens Stuart O'Keefe og Kagisho Dikgacoi testes før kampstart.

Newcastle var det klart beste laget de første 45 minuttene hjemme mot Southampton sist, men sviktet etter pause og måtte nøye seg med 1-1. Klatret likevel forbi Tottenham på tabellen og ligger på sjetteplass.

Ryan Taylor er eneste fravær.

Palace må ta poeng på hjemmebane for å overleve, og de er ikke sjanseløse i kveld. HUB.

5. Sunderland – Norwich
Sunderland kommer fra 0-0 borte mot West Ham og har egentlig spilt brukbart de siste rundene. Typisk for bunnlag klarer man imidlertid ikke å avgjøre kamper, og det er bare blitt to poeng på de siste fem forsøkene. Ligger sist med ni poeng. Fikk en flott opptur i ligacupen tirsdag. Det så ut til å gå mot et rettferdig tap for Chelsea i ligacupen, men sterk sluttspurt sørget for avansement til semifinalen.

Stiller uten Carlos Cuellar og Keiren Westwood.

Norwich spilte 1-1 hjemme mot Swansea sist, noe som var et ok resultat ut fra banespillet, og kanarifuglene ligger på 14. plass med 18 poeng. Har svake 2-0-6 borte.

Elliot Bennett, Anthony Pilkington, og Alexander Tettey er ute med skader.

Vi sitter med en følelse av at det endelig snur for hjemmelaget i dag. Men den følelsen er det ikke første gang vi har hatt for Sunderland denne sesongen, og vi er blitt sviktet hver gang. HU.

6. West Bromwich – Hull
West Bromwich har helt mistet evnen til å vinne fotballkamper og står med to fattige poeng på de siste seks kampene. Har tidvis spilt brukbar fotball i denne perioden, men i 0-1-tapet for Crystal Palace sist var det tydelig at selvtilliten nå er i ferd med å forsvinne. Har rast ned til 16. plass, og det er bare to poeng ned til de to øverste nedrykksplassene.

Keith Downing er ansatt som vikarierende manager etter at Steve Clarke ble sparket forrige helg. Han kan glede seg over et skadefritt mannskap.

Hull har spilt uavgjort i sine to siste kamper og ligger på 12. plass med 19 poeng. Er seriens tredje svakeste bortelag (1-1-6). Sone Aluko og Stephen Quinn et ute med skade, og Robert Brady et også bekreftet som fraværende.

Vi tror West Bromwich tar seg sammen etter managerskiftet, og denne bortesvake motstanderen er en ypperlig anledning til å komme på riktig spor. H.

7. Burnley – Blackpool
Burnley spilte 1-1 borte mot opprykksrival Leicester sist og falt ned til andreplass. Er et av to lag som ennå ikke har tapt på hjemmebane (6-4-0).

Ross Wallace er eneste skadefravær for vertene.

Blackpool får det ikke til å stemme om dagen og fulgte opp 1-5-tapet for Derby for to runder siden med 0-2 hjemme mot QPR. Har dermed tre strake smultringer og har falt ned til niendeplass.

Isaiah Osbourne er ny på skadelisten for Blackpool. Bradley Orr og Gary MacKenzie er også ute. I tilllegg er Ricardo Fuller og Angel Martinez suspendert.

Hjemmesterke Burnley bør ta seg av denne formløse og noe fraværstyngete motstanderen. H.

8. Leeds – Barnsley
Ross McCormack kom nok en gang på scoringslisten i 3-0-seieren over Doncaster sist, og Championships klare toppscorer står nå med 16 seriemål på 20 matcher.

Skotten er virkelig funnet tilbake fra storformen fra 2008/09 (21 mål for Cardiff) og 2011/12 (18 mål for Leeds) og har lagt den tunge fjorårssesongen (5 mål på 32 kamper) bak seg.

Seieren over Doncaster første Leeds opp på andreplass på formtabellen (4-1-1), og den gamle storklubben har kapret den siste playoffplassen. Opp til Burnley på direkte opprykk skiller det nå sju poeng.

Danny Pugh sliter med en smell og er usikker til dagens kamp. Scott Wootton er aktuell igjen etter noen uker på sidelinjen. Noel Hunt er også tilbake i trening, men El-Hadji Diouf blir trolig ikke klar.

Barnsley spilte 1-1 i bunnkampen mot Yeovil forrige helg og ligger sist med 15 triste poeng på 20 kamper. Har sluppet inn dobbelt så mange mål som man har scoret (19-38), og bare Millwall står bokført med flere baklengs.

De svake resultatene har ført til at Danny Wilson er hentet inn som ny manager. Det er en stilling han også har hatt tidligere i klubben.

Spissen Chris O'Grady (sju mål) er blitt skadefri raskere enn antatt og kan rekke dagens kamp. Paddy McCourt betegens som usikker, mens keeper Luke Steele fortsatt er ute.

Leeds er seriens fjerde beste hjemmelag (6-2-2), mens Barnsley er seriens desidert svakeste bortelag (1-1-8). Med den formen Leeds er i, nøler vi ikke med å anbefale H.

9. Reading – Wigan
Reading slo tilbake fra det pinlige hjemmetapet for Bournemouth med en fin og viktig 1-0-seier borte mot Huddersfield forrige runde. Klatret opp på femteplass, og det er seks poeng opp til Burnley på direkte opprykk.

Forsvarsspillerne Wayne Bridge og Sean Morrison er ute for hjemmelaget, men Chris Baird har brukbare muligheter for å rekke kampen.

Uwe Rösler fikk en flott seriedebut som Wiga-manager med 3-2 i en spennende kamp mot Bolton. Det var tre kjærkomne poeng med tanke på at laget hadde tapt fire seriekamper på rad og akkurat var utslått av Europa League. Ligger fortsatt på en skuffende 14. plass, men har én kamp til gode på alle lag over seg på tabellen. Hengematchen mot Sheffield Wednesday ble startet onsdag, men på stillingen 2-1 til Wigan ble kampen avlyst grunnet dårlig vær.

Spissen Grant Holt er fortsatt ute for bortelaget.

Wigan vant begge de innbyrdes oppgjørene i Premier League forrige sesong.

Åpent oppgjør som bør garderes. HUB.

10. Birmingham - Nottingham Forest
Birmingham tok en viktig borteseier over Bournemouth sist og befestet posisjonen som en av ligaens desiderte formlag. Har 3-3-0 på de siste seks og har klatret vekk fra bunnstriden og opp på 15. plass.

Spissen Lee Novak måtte stå over forrige helg og blir trolig ikke klar. Mitch Hancox, David Murphy, Matt Green, Neal Eardley, Jonathan Spector og Akwasi Asante er fortsatt ute.

Forest måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot formsterke Ipswich sist og står med 1-2-1 på de siste fem. Har dermed ramlet ned fra playoffplassene og ligger på sjuendeplass. Er serien tredje beste bortelag (4-4-2).

David Vaughan kan være tilbake etter en måned på sidelinjen. Darius Henderson var tilbake på benken sist, men er nok ikke i god nok form til å starte. Midtstopperne Danny Collins og Kelvin Wilson er ute.

HU bør holde.

11. Ipswich – Watford
Ipswich er et av de andre formlagene i Championship. Stod med tre strake trepoengere før det ble 0-0 i en vrien bortekamp mot Forest sist. Ligger nå på tiendeplass, men det er bare tre poeng opp til playoff.

Spissen Sylvan Ebanks-Blake ble hentet fra Wolverhampton torsdag denne uken, men det er tvilsomt om han går inn på laget allerede i dag. Manager Mike McCarthy kan ellers glede seg over en fulltallig tropp.

Situasjonen er langt verre for Watford, som tapte tre viktige poeng hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg. Ligger på bunnen av formtabellen med 0-3-3 og har ramlet ned til 12. plass.

Giuseppe Sannino ble onsdag innsatt som ny manager i klubben. Han erstatter landsmannen Gianfranco Zola og kommer fra et mislykket opphold i Chievo.

Eneste lyspunkt for Watford de siste rundene var 3-3 borte mot Leeds for to helger siden, der man reddet ett poeng i sluttminuttene. Har ellers ikke scoret på de øvrige fire siste kampene.

Joel Ekstrand (karantene sist) og Lloyd Doyley (skadet) er tilbake i troppen. Marco Faraoni, Almen Abdi, Essaid Belkalem og Tommie Hoban er fortsatt ute.

Det meste ligger til rette for H her, men vi slenger på en U for å være på den sikre siden. HU.

12. Brighton – Huddersfield
Brighton har virkelig kommet i siget etter feilskjæret mot Banrsley tredje sist og står med full pott på de to siste. Har klatret til åttendeplass, og det skiller nå to poeng opp til playoff.

Kantspilleren Craig Conway er tilbake i Cardiff etter låneoppholdet. Han kan bli erstattet av Kazenga LuaLua, som har vært skadet siden oktober. Keeper Tomasz Kuszczak og Gordon Greer er høyst usikre.

Huddersfield har kommet ned på jorda etter de tre strake trepoengerne fra månedsskiftet og står med to strake tap. Befinner seg på 12. plass, fem poeng bak dagens motstander.

Forsvaeren Joel Lynch er suspendert for bortelaget, og toppscorer James Vaughan (10 seriemål) er skadet. Midtbanespilleren Jonathan Hogg er også ute.

Med Vaughan ute er Huddersfield kraftig svekket offensivt. Vi tror formsterke Brighton blir en for tøff oppgave. H.

96-rekker:
1. Manchester United - West Ham H

2. Fulham - Manchester City UB

3. Stoke - Aston Villa HU

4. Crystal Palace – Newcastle HUB

5. Sunderland – Norwich HB

6. West Bromwich – Hull H

7. Burnley – Blackpool H

8. Leeds – Barnsley H

9. Reading – Wigan HU

10. Birmingham - Nottingham Forest HU

11. Ipswich – Watford H

12. Brighton – Huddersfield H

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker:
1. Manchester United - West Ham H

2. Fulham - Manchester City UB

3. Stoke - Aston Villa HUB

4. Crystal Palace – Newcastle HUB

5. Sunderland – Norwich HB

6. West Bromwich – Hull H

7. Burnley – Blackpool H

8. Leeds – Barnsley H

9. Reading – Wigan HUB

10. Birmingham - Nottingham Forest HU

11. Ipswich – Watford HU

12. Brighton – Huddersfield H

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken