MOLDE – VÅLERENGA 2-0:

AKER STADION (Nettavisen): Mye tyder på at Mohamed Elyounoussi (19) er Moldes neste stjernespiller. Med et teknisk repertoar og en underholdende spillestil er han spådd å bli en av årets største profiler.

Men navnet hans har de ikke helt lært seg å stave i rosenes by ennå. Da Elyounoussi debuterte på røkkeløkka fredag kveld løp han nemlig rundt med «Elyuonoussi» på ryggen. O-en og u-en hadde på en eller annen måte byttet plass.

- Oj, lo 19-åringen da han ble fortalt om feilen etter kampen.

Hva som hadde gått galt, er usikkert, og Moldes materialforvalter ønsket ikke å kommentere den uskyldige feilen overfor Nettavisen fredag kveld.

Flott Molde-start
Uansett fikk unggutten en strålende debut i Molde-drakta. Den tidligere Sarpsborg-spilleren var blant banens beste spillere i seriepremieren mot Vålerenga, og bare stolpen hindret ham i å krone kvelden med scoring.

- Vi var veldig gode, og spilte Vålerenga totalt ut. Vi fikk til et veldig bra kombinasjonsspill, og da er det veldig artig å spille fotball, sier 19-åringen.

I første omgang var det spesielt underholdende å se på Molde-laget, og trioen Elyounoussi, Sigurdarson og Gulbrandsen fant tonen med en gang. Selv om de ikke har spilt mange kamper sammen for Molde, virket det som at samspillet hadde vært terpet på i flere år.

- Det virket nesten sånn, og det er gøy når det sitter. Nå har jeg vært her i to uker, og vi kjenner hverandre bra nå. Det ser veldig bra ut fremover, mener 19-åringen.

Han bor fortsatt på hotell, men flytter inn i en egen leilighet i Molde neste uke. Den første tiden i Molde har vært bra, mener han.

- Nå får jeg meg en stor og fin leilighet med god plass, og det gjør at familie og venner kan komme på besøk. Det gleder jeg meg veldig til, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Derfor valgte han Molde
Da han møtte Nettavisen uka før overgangen til Molde, la han vekt på viktigheten av sitt neste klubbvalg. At det steget skulle være til en norsk klubb, tenkte han lenge på.

- Jeg vet at Molde har vært interessert i meg lenge, og grunnen til at jeg kom hit er mye på grunn av mannen som står ved siden av meg (ser bort på Molde-trener Tor Ole Skullerud). Jeg hadde en god prat med han, og han ville virkelig ha meg. Han har veldig stor tro på meg, og det gjorde at jeg følte meg trygg på å komme hit. De har også samme filosofi som jeg er vant til, og det gjorde meg sikker på at jeg skuille passe inn her, forklarer han til Nettavisen.

Unggutten forteller at han ikke føler noe press, til tross for at han allerede er en nøkkelspiller på et tippeligalag.

- Det presset jeg føler, legger jeg på meg selv. Det er mye høyere. Jeg er en veldig kritisk person, og jeg blir aldri fornøyd hvis jeg ikke scorer. Og hvis jeg scorer to mål i en kamp, men mislykkes med en dragning, sover jeg ikke godt. Da ligger jeg og tenker på den situasjonen. Man kan alltid bli bedre, sier han.

- Blitt sterkere
Og vinteren har han brukt godt.

- Jeg er blitt mye sterkere i den fysiske biten, og har trent mye på det. Jeg har ikke gått opp noen kilo, men trent mye relativ og generell styrke, forteller han.

Det kunne man se under fredagens tippeligapremiere. Nå gjelder det bare å få drakten i orden, så er alt 100 prosent for den lovende angrepsspilleren.

Moldes neste kamp spilles borte mot Odd på lørdag om en uke.

LES OGSÅ: