TOTTENHAM - STOKE 3-0:

Forrige sesong fikk ikke Tottenham én eneste straffe i løpet av ved 38 kampene som spilles i en Premier League-sesong.

Denne sesongen er londonklubben det laget som har fått tildelt flest straffer av samtlige lag i toppdivisjonen, ifølge Opta.

De liljehvite fikk nemlig sin fjerde straffe for sesongen i møtet med Stoke på White Hart Lane søndag og den ble omsatt i mål av Roberto Soldado.

Spanjolen har tatt alle Tottenhams straffer i ligaen denne sesongen og satte alle i nettet. Spissen står kun med ett spillemål så langt i sesongen.

Det skulle imidlertid ikke bare bli straffemål på White Hart Lane søndag. Moussa Dembele og aaron Lennon sørget for at det ble en komfortabel hjemmeseier.

Dette betyr at Tottenham nå står med 34 poeng i Premier League og ligger som nummer sju etter halvspilt serie. Det er imidlertid bare åtte poeng opp til Arsenal på topp.

Stoke på sin side blir stående med sine 21 poeng og ligger med det som nummer 12 på tabellen.

- Vi spilte veldig bra fra start til slutt. Vi tok vare på noen av sjansene og misset noen av de andre, sier Tottenham-manager Tim Sherwood til BBC.

- Jeg er veldig fornøyd med noen av ungguttene som kom inn. Jeg har fått en god start i jobben, men vi vet at det blir tøft framover, sier manageren.

Nok en straffe
Som ventet var det Tottenham som hadde ballen mest de første 45 minuttene på White Hart Lane, men så mange store sjanser ble det ikke i første omgang.

Etter 15 minutter fikk imidlertid vertene en svært god sjanse. Aaron Lennon dro seg fri på kant og slo inn mot Emmanuel Adebayor.

Den utskjelte spissen bommet på det han egentlig prøvde på, men det hele endte som en pasning til Christian Eriksen. Dansken skjøt rett på keeper fra god posisjon.

Rett etterpå vartet Paulinho opp med en flott flikk til Roberto Soldado. Spanjolen klemte til på volley, men ballen snek seg til side for mål.

Etter 33 minutter fikk Soldado nok en mulighet. Zeki Fryers slo inn og Soldado kom på ballen, men fikk ikke god nok kontakt til å sette den forbi Thomas Sørensen.

Soldado har kanskje ikke fyrt på alle sylindre siden overgangen til Spurs i sommer, men fra krittmerket har han vært sikker. Rett før pause fikk han muligheten på ny.

Adebayor avsluttet vidunderlig i armen til Ryan Shawcross og dommer Kevin Friend pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Soldado sikker og satte den i maskene.

To perlemål
Dette var Soldados femte mål i Premier League, fire av dem har kommet på straffe. Dermed kunne Tim Sherwoods gutter gå i garderoben med ledelse.

Etter pause skulle Soldado også få notert en målgivende pasning. I det 65. minutt fant han Moussa Dembele og midtbanemannen gjorde resten på egen hånd.

Belgieren dro først et par skuddfinter på Steven N'Zonzi, før han fra rundt 18 meters hold satte ballen flott forbi Sørensen i Stoke-buret til 2-0. En herlig scoring.

Like etter var det duket for nok en scoring.

Adebayor og Soldado kombinerte, før sistnevnte fant Aaron Lennon. Vingen trikset opp ballen og klemte til på volley. Kula suste inn i krysset. Nok en vakker scoring.

Flere mål ble det aldri i London og Spurs-manager Tim Sherwood kunne glede seg over tre viktige poeng.