Landskampuker er fryktet blant de fleste klubbmanagere. De er livredde for å få stjernespillerne sine tilbake med skade etter et opphold på landslaget.

Akkurat det opplever Manchester United-manager Louis van Gaal nå. Nederlenderen sendte en rekke spillere ut på oppdrag med sine respektive nasjoner i forrige uke og fikk flere tilbake med skadeproblemer.

Søndag var det nykommer Daley Blind som røk ut med en kneskade. Det er ventet at den viktige midtbanemannen blir borte fra fotballen i seks uker.

Mange stjerner
I tillegg til Blind, har også Robin van Persie og stjernekeeper David De Gea pådratt seg skader under landslagsoppholdet. Van Persie skal imidlertid etter sigende være tilbake til helgen. Også Englands Michael Carrick er ute med skade. Han var nettopp tilbake fra et lengre skadeopphold.

Marcos Rojo, Wayne Rooney og Radamel Falcao er andre profiler som har trøblet med skade den siste tiden. De nevnte spillerne er bare noen, på det som er en lang og vond skadeliste for Manchester United denne sesongen.

- Både manageren og fansen vet ikke helt hva man skal vente av dette United-laget. Fram til van Gaal får muligheten til å sende sine beste menn på banen samtidig, i kamp etter kamp, er det umulig å si noe om nivået på laget, skriver Rob Dawson i Manchester Evening News om situasjonen i klubben.

Ifølge nettstedet Physioroom, som har en svært god oversikt over skadene i Premier League, så har United hatt 34 skader på spillere som er aktuelle for A-laget siden starten på august. I tillegg til de som er nevnt har også profiler som Ander Herrera, Phil Jones, Juan Mata, Luke Shaw, Angel Di Maria, Marouane Fellaini og Ashley Young hatt sin del av skader i høst.

Til sammenligning har ofte skaderammede Arsenal kun hatt 26 skader i samme periode, mens ligaleder Chelsea har hatt 23 spillerskader.

United satset hardt på overgangsmarkedet i sommer og sikret seg en rekke nye profiler, men manager Louis van Gaal har hatt problemer med å få spilt inn et lag. Skadene er mye av grunnen til at det har tatt tid.

12 kombinasjoner
Spesielt i forsvar har United slitt med mange skader og ifølge Manchester Evening News har van Gaal, med bytter medregnet, stilt med 12 forskjellige kombinasjoner i midtforsvaret. Da United i 2007/08 vant ligaen og Champions League, spilte Rio Ferdinand og Nemanja Vidic sammen på stopperplass i 41 kamper. I ligaen spilte de sammen i ti av de elleve første kampene.

Denne sesongen har folk som Rojo, Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones, Paddy McNair, Tyler Blackett og Daley Blind alle vært innom stopperplass, utenom at noen har fått tid til å finne seg helt til rette i posisjonen.

Til helgen venter et viktig og prestisjetungt møte med Arseanl for van Gaal og hans menn. Manageren må trolig klare seg uten ni førstelagsspillere til møtet.

Disse er ute: Daley Blind, Michael Carrick, David De Gea, Jonny Evans, Marcos Rojo, Phil Jones, Rafael, Ashley Young, Falcao.

I løpet av de kommende ukene og juleperioden skal United også møte tøffe lag som Southampton (b), Liverpool (h), Newcastle (h) og Tottenham (b).