Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den ruggen!

Du trenger ikke dra til Finnmark for å få storfisk. Denne ruggen dro Lars Marius (27) midt i Oslo!

(iOslo.no) På sin aller første fisketur i Oslomarka fikk Lars Marius Bækkevold full klaff og morrakaffen i halsen. Sammen med en kamerat fra Lillehammer hadde Bækkevold dratt med seg stanga opp.

Kjempeørreten beit på en 7-grams sluk, og Lars Marius hadde bare 0.20-line og fiskesett til 199 kroner fra XXL da ruggen beit på.

Han beskriver selv kampen på OFA.no, Oslomarkas fiskeadministrasjon:

«Jeg tar et magadrag av den friske luften etter regnvær og nyter utsikten av sola som varmer åssiden foran meg. Kanskje litt i andre tanker når det hugger noe på. Dette var større enn vanlig! Snella slurer litt og jeg må finjustere. Dæsken tenker jeg og vet ikke om jeg skal skrike på kompisen. Tror jeg tenkte at hvis jeg roper på han mister jeg fisken bare fordi det er typisk. Men når jeg ser halen på'n velte seg i vannflata litt nærme land må jeg rope. KIM!!! KOM HIT!!! NÅ!!! FORT!!!»

Hele prosessen ble noe vanskeliggjort av at kompisen akkurat da viste seg redd for å ta i fisken, men Lars Marius reddet fangsten da ørreten måtte ta en pust i bakken.

Mat i uker
- Kompisen er kanskje ikke så veldig opptatt av fisking, det er mer det at han synes det er kult å være med på sånne ting. Han visste ikke hva han skulle gjøre, så jeg bare tok over, sier Lars Marius til iOslo.no.

Ørreten målte snaue 71 centimeter, men Lars Marius fikk aldri veid den før den endte i gryta. Fisken har så langt holdt til middag i to dager, og full fryser i noen uker framover.

Ifølge intelligentsiaen hos OFA kan vekta med nennsomt øyemål dreie seg om mellom 3,7 og 3,9 kilo. I så tilfelle kan Lillehammer-gutten ha fisket seg inn i OFAs egne storfiskkonkurranse. En ørret som ikke beveger seg i vann der der får spise annen fisk, er regnet som stor dersom den er over to kilo stor.

Hemmelig fiskested
Men da må han melde inn fangsten, og for å gjøre det må han også si hvor han fisket ruggen.

- Jeg tenkte jeg skulle ta meg en tur opp dit senere og prøve meg litt til. Jeg må dobbeltsjekke at jeg bare hadde flaks. Det er ikke store pytten, så jeg vil holde det litt hemmelig, sier han.

Det eneste han vil si er at pytten ligger i nærheten av Kattnosdammen. Utover det er sjappa stengt. Men fisketips gir han rikelig av.

- Jeg prøver å sette meg inn i hvordan fisken tenker, og hva den har lyst på. Du kan godt si jeg tenker som en fisk, jeg blir en fisk, sier Bækkevold.

Har du en god fiskehistorie, eller vil du dele fiskebildene dine med oss? Send oss en mail!

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken