Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem Ferguson ville ha til Manchester United

Dette er kjøpene som aldri ble noe av.

I forbindelse med Alex Fergusons boklansering dukker det opp stadig nye opplysninger fra skottens lange regjeringstid som Manchester United-manager.

Sir Alex trakk seg tilbake i 2013, men avslører nå at han opp gjennom årene ville ha en rekke navn som har endt om som stjerner i rivaliserende klubber.

Blant disse finner vi Brasil-legenden Ronaldo, nåværende Arsenal-målvakt og mangeårig Chelsea-keeper Petr Cech, Chelsea-kraftspissen Didier Drogba, Paris Saint-Germains Lucas Moura og Real Madrids Raphaël Varane, rapporterer London Evening Standard.

Kanskje enda mer oppsiktsvekkende er det at spillere som Sergio Agüero og Mario Balotelli kunne havnet i Manchester Uniteds hender.

Begge har vunnet Premier League med byrival Manchester City, mens Balotelli nå eies av Liverpool, der han ble utskjelt for sin særdeles svake fjoråssesong.

Dyrt og risikabelt

Ferguson innrømmer at han var veldig lysten på å hente Agüero. Men argentinerens agent krevde en sum som Manchester United ikke var klare for å tilby, og superspissen havnet isteden hos den andre store manchesterklubben.

I tilfellet med Balotelli, hevder Ferguson at han valgte å ikke ta risikoen ved å signere den omstridte angriperen.

«I 2010 tekte jeg tanken på å hente Mario Balotelli, den talentfulle, men kontroversielle italienske spissen. Jeg gjorde hjemmeleksene mine vedrørende ham og snakket med noen italienske kontakter. Tilbakemeldingene jeg fikk var at han var en for stor sjanse å ta», skriver Ferguson i boka si.

Skotten fortsetter med å omtale det som en «gudegave» at han gjorde en såpass grundig bakgrunnssjekk på Balotelli.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Av andre store profiler 73-åringen beundret, finner vi klubblegender hos et par av Uniteds verste rivaler gjennom mange år: Arsenals Tony Adams og Liverpools Jamie Carragher.

Adams og Carragher

Overfor Sky Sports forteller Ferguson at de to midtstopperne ville passet perfeklt i hans klubb. Adams forsøkte han til og med å hente til Old Trafford.

- Som motstandere, så var ikke Tony Adams og Jamie Carragher blant dem du framhever som de mest talentfulle spillerne. De var ikke så rasker, me de hadde den indre gløden og besluttsomheten. Det var helt sikkert at de kom til å bli vinnertyper.

- De hadde innflytelse i alle lagoppstilinger i sine klubber. Jeg mener Tony Adams var en United-spiller i Arsenal-drakt, for å være helt ærlig. Jeg tror han hadde vært helt perfekt for United, fortsetter Ferguson.

Sir Alex innrømmer at han forsøkte å lokke til seg Adams da den mangeårige Arsenal-kapteinen var i slutten av tenårene.

- Jeg prøvde meg litt da han var 19 og spilte for reservelaget deres, men det var aldri en sjanse for å få det til, forteller han.

Kommentarer til denne saken