Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem som avgjorde nimålsthrilleren

- En helt surrealistisk fotballkamp!

BARCELONA - SEVILLA 5-4 (etter ekstraomganger):

Før finalen i Supercupen mellom Champions League-vinnerne Barcelona og Europa League-vinnerne Sevilla på torsdag, var det meste av oppmerksomheten rettet mot Barcelonas angrepsspiller Pedro - som før kampen ba om å få forlate klubben.

Men med Pedro på benken var det andre spillere som inntok rampelyset denne tirsdagskvelden i Tbilisi i Georgia.

Lionel Messi var en av dem som strålte i det som var en fantastisk underholdende match i det øst-europeiske landet.

Men det var selvfølgelig Pedro som skulle få avgjøre det.

Med 4-4 etter ordinær tid kom angrepsspilleren inn til ekstraomgangene. Og etter 115 spilte minutter sørget han for 5-4-seier til Barcelona i nimålsthrilleren.

Frispark er mål.

Glem corner. I starten av denne kampen var det frispark som var mål.

Allerede etter knappe tre minutter skrudde Sevillas Ever Banega et frispark fra 18 meter lekkert i nærmeste hjørne, men Messi ville ikke være noe dårligere:

Det var fortsatt ikke spilt sju minutter da Luis Suarez ble lagt i bakken, og Barcelona fikk frispark fra omtrent samme hold. Lionel Messi tok to skritts fart og sendte kula helt opp i nærmeste kryss, til 1-1.

Som om ikke det var nok: Etter et kvarter gikk Ivan Rakitic i bakken, denne gangen noen meter lengre unna mål. Messi tok fart igjen, og dunket ballen ned i hjørnet fra drøyt 20 meter.

Suarez-goal

Minuttet før pause økte Rafinha til 3-1. Luis Suarez fikk en hel banehalvdel å boltre seg på i en Barcelona-kontring, men klarte ikke å overliste Sevilla-keeper Beto. Suarez beholdt imidlertid ballen, og sendte den til slutt videre til Rafinha som hadde små problemer med å kjempe inn målet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Og da Suarez fikk æren av å sette inn 4-1 selv, etter en gavepakke fra Sevilla-forsvaret, så kampen fullstendig punktert ut.

Men Europa League-vinnerne kjempet seg tilbake i kampen.

Utrolig opphenting

Et strålende innlegg fra Vitolo på venstrekanten fant en umarkert kaptein José Antonio Reyes foran mål, og før timen var spilt hadde vi fått servert seks mål i kampen.

Flere skulle det bli.

Etter 70 minutter rev Jeremy Mathieu ned Vitolo inne i feltet, og Kevin Gameiro satte inn 3-4-scoringen fra straffemerket.

Nå var Sevilla for alvor lystne på mer, og ti minutter senere var opphentingen et faktum. Sevilla-debutanten Ciro Immobile fant Sevilla-debutanten Yevhen Konoplyanka ved bakre stolpe, og ukraineren løp inn kampens åttende mål.

- En helt surrealistisk fotballkamp! utbrøt Viasat-kommentator Roar Stokke.

Messi-frispark

4-4 betydde at kampen gikk til ekstraomganger, der det altså var Pedro som fikk æren av å avgjøre.

Fem minutter før slutt forsøkte Lionel Messi på sitt tredje frisparkmål for kvelden, men forsøket ble blokkert av en Sevilla-forsvarer. At ballen traff hånda betydde ingenting, for Messi dro til på returen i stedet. Keeper reddet, men ga ny retur, og der var Pedro på plass og scoret det avgjørende målet.

Det kan bli hans siste i Barcelona-trøya før en lenge ventet overgang til Premier League.

Kommentarer til denne saken