Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk listen som gjør Mourinho grå i håret

- Kan ikke vinne «the treble» hver sesong, sier Real Madrid-sjefen.

Lørdag sørget Miguel de las Cuevas for at Real Madrid-manager José Mourinhos utrolige hjemmestatistikk som manager gikk fløyten.

Den karismatiske portugiseren hadde før møtet med Sporting Gijon ledet Porto, Chelsea, Inter og Real til sammen 150. ganger på eget gress, uten å tape én eneste kamp.

Men etter over ni år med hjemmejubel, var det altså slutt, og mannen som i sin tid ga seg selv navnet «The Special One», er nå tilbake på null.

Og selv om statistikk sjelden er noe mer enn nettopp det, betød også lørdagens tap at Real Madrid etter alle solemerker må se langt etter å løfte La Liga-pokalen denne sesongen.

- Kan ikke vinne alt
Åtte runder før slutt ligger hovedstadsklubben åtte poeng bak Barcelona, og slik katalanerne har prestert denne sesongen, er åtte poeng svært langt opp for Mourinhos menn.

Dermed har Mesterligaen blitt enda viktigere både for Reals høye herrer, fansen og ikke minst José Mourinho selv. Han ble tross alt hentet til Spania for å vinne titler.

Og før tirsdagens møte med Tottenham hjemme på Santiago Bernabeu, innrømmer den ellers så selvsikre portugiseren, at han nå kjenner presset.

- Du kan ikke vinne «the treble» hver sesong, men jeg har gjort det to ganger. Det er ganske bra, mener jeg, sier Real Madrid-treneren.

- Jeg kan ikke gjøre noe med forventningene. Men jeg jobber selvfølgelig med motivasjon og et ønske om å vinne, fortsetter 48-åringen.

- Verdens viktigste
Den tidligere Chelsea-sjefen står likevel hardnakket på at han har gjort en god jobb så langt i Madrid-klubben, og at han ikke har noen grunn til å frykte sparken med det første.

- Hvor mange ganger har du spilt i en Mesterliga-kvartfinale? sier Mourinho, og snur seg mot Gonzalo Higuain.

- Ingen. Og her snakker vi om en klassespiller. Alle ønsker å spille i kvartfinalen av verdens viktigste fotballturnering, men det er ikke alle som får muligheten. Det er ikke slik at vi kommer til å vinne denne kampen, bare fordi Real Madrid har vunnet turneringen ni ganger mer enn Tottenham, sier portugiseren.

Skulle imidlertid Real Madrid få seg en smell over de to kvartfinalekampene mot Tottenham, og ryke hodestups ut av Mesterligaen, har likevel Mourinho grunn til å skjelve i buksene.

Ledelsen i den kongelige klubb, har nemlig gang på gang vist at de ikke tar fem flate øre for å sparke en trener, uansett hva du heter eller hva du har oppnådd tidligere.

Se bare på denne listen:

Benito Floro (juni 1992 - mars 1994)
Triumfer: Copa del Rey, Supercopa de Espana
Seiersprosent: 56,52 prosent
Sparket fordi: Etter å ha vunnet cupen den første sesongen i Real Madrid, fikk Floro fyken i sesong nummer to, da klubben var i ferd med å seile akterut i ligaspillet.

Vicente del Bosque (mars 1994 - mai 1994)
Triumfer: Supercopa de Espana
Seiersprosent: 45,45 prosent
Sparket fordi: Ble ansatt midlertidig for å erstatte Benito Floro. Det han utrettet var imidlertid ikke bra nok til å sikre jobben permanent. Del Bosque skulle imidlertid komme sterkere tilbake.

Jorge Valdano (mai 1994 - januar 1996)
Triumfer: La Liga
Seiersprosent: 50 prosent
Fikk sparken fordi: Klubbens nåværende sportsdirektør ledet klubben til ett ligamesterskap, men ledelsen var ikke fornøyd, og etter hvert surnet forholdet mellom partene.

Arsenio Iglesias (januar 1996 - mai 1996)
Triumfer: Ingen
Seiersprosent: 52,38 prosent
Fikk sparken fordi: Du kan ikke tape seks av 21 kamper som trener for Real Madrid. Det fikk Arsenio Iglesias smertelig erfare.

Fabio Capello (mai 1996 - juni 1997)
Triumfer: La Liga
Seiersprosent: 64,58 prosent
Fikk sparken fordi: I Real Madrid holder det ikke å bare vinne tittelen. Fansen må også underholdes, og selv om Fabio Capello spilte med tre mann på topp, var det ikke bra nok.

Jupp Heynckes (juni 1997 - mai 1998)
Titler: Supercopa de Espana, Mesterligaen
Seiersprosent: 49.06 prosent
Fikk sparken fordi: Jupp Heynckes gjorde svært lite galt, og hentet Mesterliga-trofeet til Madrid for første gang på 32 år. Men han vant ikke ligaen. Takk og farvel, sa ledelsen.

Guus Hiddink (mai 1998 - februar 1999)
Titler: Intercontinentalcupen
Seiersprosent: 55,88 prosent
Fikk sparken fordi: Det å ikke vinne nok kamper, samtidig som du kritiserer klubbens president, er ingen god idé i Real Madrid. Det ble slutten for Guus Hiddink.

John Toshack (februar 1999 - november 1999)
Triumfer: Ingen
Seiersprosent: 51,35
Fikk sparken fordi: Waliseren ledet Real Madrid til en åttendeplass i serien. Når han at på til gikk ut å kritiserte flere av klubbens stjerner, fikk han sparken.

Vicente del Bosque (november 1999 - juni 2003)
Triumfer: La Liga (2), Mesterligaen (2), Supercopa de Espana (2), UEFA Super Cup, Interkontinentalcupen.
Seiersprosent: 54,41 prosent
Fikk sparken fordi: Del Bosque kom tilbake og hadde enorm suksess. Da kontrakten gikk ut, fikk den nåværende landslagssjefen i Spania aldri noe nytt tilbud om å fortsette som trener. I skuffelse takket han nei til et tilbud om å bli sportsdirektør.

Carlos Quieroz (juni 2003 - mai 2004)
Titler: Supercopa de Espana
Seiersprosent: 57,63
Fikk sparken fordi: Carlos Queiroz ble overkjørt fra dag en i Real Madrid. Han fikk ikke kjøpe de spillerne han selv ville ha, og endte på fjerdeplass i ligaen. Klubben har senere innrømmet at det var en tabbe å ansette den tidligere Manchester United-assistenten.

José Antonio Camacho (juni 2004 - juli 2004)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 66,67 prosent
Fikk sparken fordi: José Antonio Camacho fikk faktisk ikke sparken. Han sluttet, fordi han følte spillerne ikke trivdes med treningsmetodene hans.

Mariano Garcia Remon (juli 2004 - desember 2004)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 60 prosent
Fikk sparken fordi: Mariano Garcia Remon gjorde en stor tabbe. Treneren utelot Ronaldo (den tjukke) til en kamp mot Sevilla. To uker senere fikk han sparken.

Vanderlei Luxemburgo (desember 2004 - desember 2005)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 62,22 prosent
Fikk sparken fordi: Etter en god start, mistet brassen etter hvert den magiske touchen. 4-2-2-2-formasjon passet dårlig i Real Madrid, og etter en smell mot Barcelona var det slutt.

Juan Ramon Lopez Caro (desember 2005 - juli 2006)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 47,92 prosent
Fikk sparken fordi: Var aldri tiltenkt en langsiktig rolle i klubben, og takket for seg etter et halvt år. Er den dag i dag trener for rumenske FC Vaslui.

Fabio Capello (juli 2006 - juni 2007)
Titler: La Liga
Seiersprosent: 56 prosent
Fikk sparken fordi: Real Madrid ønsket å spille mer attraktiv fotball, enn det Fabio Capello kunne varte opp med fra benken. Dermed forsvant han for andre gang.

Bernd Schuster (juli 2007 - desember 2008)
Titler: La Liga, Supercopa de Espana
Seiersprosent: 58,67 prosent
Fikk sparken fordi: Bernd Schuster ga fansen delvis hva de ønsket, attraktiv angrepsfotball. Men da tyskeren uttalte at det var vanskelig å matche det fremadstormende Barcelona, fikk han fyken.

Juande Ramos (desember 2008 - juni 2009)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 66,67 prosent
Fikk sparken fordi: Juande Ramos kapret 49 av 51 mulige poeng i starten av Real-karrieren, men etter et 6-2-tap for Barcelona raknet det litt, og Ramos holdt bare ut sesongen.

Manuel Pellegrini (juli 2009 - mai 2010)
Titler: Ingen
Seiersprosent: 75 prosent
Fikk sparken fordi: Gjorde mye bra i Real, men klarte ikke å stoppe Pep Guardiola og Barcelona fra å vinne ligaen. Dårlig innsats i Mesterligaen forseglet chilenerens skjebne.

José Mourinho (mai 2010 - nå)
Titler: Så langt, ingen.
Seiersprosent: 77,27 prosent
Sliter fordi: Hans første hjemmetap på 150. kamper har gjort det svært vanskelig å vinne La Liga denne sesongen. Skulle det mislykkes i Mesterligaen, kan det bety problemer.

Kilder: Daily Mail, Wikipedia, The Guardian.

Og mens vi venter på kamp:

HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken