- Situasjonen er bedre i dag. Det er en del forsinkelser på Heathrow, men det skyldes i hovedsak etterdønningene etter en lang uke. Brussel har hatt litt problemer med underkjølt regn, men ellers ser det bra ut. Jeg regner med at mange som har sittet værfast vil komme hjem i dag og i morgen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Heathrow i London melder onsdag at flyplassen kjører med redusert kapasitet mens maskiner og mannskap kommer seg tilbake dit de skal.

Mange i villrede
SAS melder at de fra klokka 12 lokal tid vil være fullt operative fra Heathrow igjen. Det er fortsatt et stort antall strandede passasjerer som venter på å komme seg videre, og meldingene på SAS' Facebook-side tyder på at mange ennå er i villrede om når og hvordan det skal skje. SAS oppplyser at britiske myndigheter ikke gir dem lov til å sette opp ekstrafly til Heathrow eller andre flyplasser i Sør-England på grunn av kapasitetsproblemene på bakken. Selskapet har satt inn så store fly de har lov til, og minner om at det blir stand-by-lister på Heathrow onsdag for de som skal til Skandinavia (se ramme).

Sjekk status for SAS-flighter her

Mer kaldt vær i vente
Heathrow-operatør BAA ber på sin side reisende om ikke å dra til flyplassen med mindre de har en bekreftelse fra flyselskapet på at flyet faktisk går. Det er meldt om mer kaldt vær, og det kan bli ytterligere forsinkelser og kanselleringer, heter det på Heathrows offisielle nettside.

SAS melder på Facebook at de har ledige seter på noen fly til Skandinavia etter klokka 12 onsdag. Hvis du ikke har ombooket, men sitter med en gyldig SAS-reservasjon, kan du komme til Terminal 3 på Heathrow og få plass på stand-by-lista, lyder beskjeden.

Sjekk her for oppdatert informasjon fra Heathrow og oversikt over avganger og ankomster.

Frankfurt Airport i Tyskland har ennå ikke oppdatert sin informasjon, men melder som i går at det kan bli forsinkelser og kanselleringer på grunn av vinterværet og redusert sikt.

Sjekk her for oppdatert informasjon fra Frankfurt Airport

Oslo Lufthavn Gardermoen er også onsdag påvirket av værproblemene på andre europeiske flyplasser, men det er få kanselleringer, og det går fly både til London Heathrow og Paris Charles de Gaulle.

Sjekk her for oppdatert informasjon om avganger og ankomster på Oslo Lufthavn Gardermoen

Norwegian flyr som planlagt
Flyselskapet Norwegian melder onsdag at de regner med å få alle sine passasjerer hjem til jul.

- Vi opererer alle våre planlagte flyginger, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen til Nettavisen. Tidligere i uken strandet 1500 Norwegian-passasjerer da Gatwick ble stengt, men ellers har selskapet sluppet forholdsvis lett fra værproblemene.

Sandaker-Nielsen sier folk må regne med noe følgeforsinkelser.

- Men et forsinket fly er bedre enn kansellert fly, sier han.

På innenlandsflygingene er det ikke meldt om spesielle problemer, bortsett fra at onsdag blir en av årets travleste dager.

- Vær tidlig ute og følg med på nettsidene våre, er rådet Sandaker-Nielsen gir.

HTML EMBED