Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk overgangene her!

Hektisk avslutning på overgangsvinduet. Bli oppdatert!

Det norske overgangsvinduet stengte natt til onsdag, og mange spillere fant seg nye klubber. Nettavisen fulgte det siste overgangsdøgnet direkte, og under kan du lese hvilke spillere klubbene sikret seg før fristen gikk ut.

Her er tirsdagens overganger:
Midnatt: Fredrik Berglund (29) er klar for Stabæk, ti minutter før fristen, melder klubbens hjemmeside. Svensken var i sin tid en stor hit i Esbjerg, men har også en hyggelig statistikk med 55 mål på 168 seriekamper for Elfsborg. Berglund lånes ut til Bærums-laget resten av sesongen, og blir dermed Stabæks fjerde leiesoldat i år. Med den svenske landslagsspillerens inntreden (12 kamper, to mål) blir Jan Tømmernes overflødig. Måljegeren leies ut til gamleklubben Asker, skriver Budstikka.

Marius Enger går fra Odd til Pors, melder Tippeliga-lagets hjemmeside.

Forøvrig melder RB.no at Bjørn Helge Riise er klar for Vålerenga . Saken er publisert et minutt over midnatt, så kan alle få lov til å lure på hvorfor akkurat det ble gjort.

21:45: Strømsgodsetbekrefter at Ola Kamara er klar for klubben.

20:35: Aalesund gir opp jakten på flere forsterkninger.

- Vi kommer ikke til å hente inn flere spillere før overgangsvinduet stenger, sier klubbdirektør Henrik Hoff til TV 2 Sporten.

19:50: Dan Alberto Fellus går fra Lillestrøm til Bærum (2. divisjon).

- Jeg skal bøtte inn mål for Bærum, og deretter ønsker jeg å komme tilbake til LSK og Åråsen. Jeg må spille bra i Bærum, og det har jeg tro på at jeg kan gjøre, sier Dan Alberto Fellus til LSK.no.

18:45: Leif Otto Paulsen avviser at han er på vei bort - eller ønsker seg bort - fra Start.

- Jeg har aldri sagt til noen – verken Start, agent eller journalister at jeg ønsker å bli solgt, Jeg har kontrakt ut året – og forholder meg selvfølgelig til den, sier han til klubbens hjemmeside.

17:33: Amin Askar får drakt nummer 18 i Fredrikstad, bekrefter klubben tirsdag ettermiddag.

17:30: Sandefjord Fotball leier ut Eirik Markegård til FK Tønsberg ut juli måned. Det melder SF på sin hjemmeside .

17:27: Viking er ferdig med overgangsvirksomheten i dette vinduet, og gjør opp følgende status på sin hjemmeside:

Inn: Mame Niang (Wolfsburg), Jørgen Horn (Vålerenga), Tomasz Sokolowski (Lyn), Vegard Aanestad (Randaberg), Artur Kotenko (Sandnes Ulf), Håkon Skogseid (Notodden) og Valon Berisha (EIK).

Ut: Maurice Ross (Kocaelispor), Razak Pimpong (El Masry), Nikolai Stokholm (Nordsjælland), Allan Gaarde (Vejle), Peter Abelsson (Trelleborg).

17:20: Bodø/Glimt henter 18 år gamle Morten Bjørnskau Johannesen fra Ullern, melder 100 % Fotball. Backen har signert en treårskontrakt.

- Morten er en meget spennende spiller. Han imponerte på prøvespill her, og er en mann for fremtiden. Han har gode forutsetninger for å lykkes, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

17:08: Den tsjekkiske spissen Zdenek Senkerik har nå skrevet under for Stabæk. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Stabæk leier ham fram til 1. august.

16:37: Start bekrefter på sin hjemmeside at Avni Pepa leies ut til Fram Larvik resten av sesongen.

16:27: Tromsø bekrefter at Lars Iver Strand returnerer til klubben fra Vålerenga. I første omgang på lån ut året, men Tromsø har også sikret seg en kjøpsopsjon, melder TIL.no.

– Det var mitt ønske å bli hele sesongen. Grunnen til det var at jeg ønsket å konsentrere meg om TIL og for å få ro rundt prestasjonene og utviklingen min, forteller hovedpersonen selv.

15:10 Tromsø leier ut keeper Kenny Stamatopoulos til Lyn frem til 1. august.

– Vi har hatt en god dialog med Tromsø og Kenny, og har fått til en avtale som vi er veldig fornøyd med, sier Sportssjef Rolf Magne Walstad til lyn.no.

14:24 Zdenek Senkerik sitter i øyeblikket i forhandlinger med Stabæk. Det dreier seg i første omgang om en utlånsavtale frem til august for den tsjekkiske spissen.

– Det er nok i boks i løpet av en halvime, men han har ikke signert ennå, sier sportsdirektør Lars Bohinen til TV2 Sporten.

14:17 Kristian Nicht ønsker seg ikke bort fra Viking. Den tyske annenkeeperen har tidligere uttrykt misnøye med å være bak Thomas Myhre i køen.

– Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd med situasjonen min akkurat nå, enhver keeper vil jo være nummer én. Samtidig vil jeg tilbakevise at jeg har uttalt at jeg ønsket å forlate Viking. Det beror nok på en misforståelse, sier Nicht til Aftenbladet.no.

13:40Strømsgodset har lett land og strand rundt etter en ny spissforsterkning. Nå kan løsningen ligge i Bærum. Den tidligere Stabæk-spissen Ola Kamara sier følgende til dt.no:

– Jeg har fått et tilbud som jeg regner med å takke ja til i morgen, sa Kamara etter Godset-trening tirsdag.

12:46 Nettavisen snakket tidligere denne uka med Didier Konans agent, Alfred Obrou. Han fortalte at spilleren trolig ikke forsvinner fra Lerkendal i dette overgangsvinduet. Ivorianerens kontrakt går ut i desember. Ettersom han ikke ønsker å forlenge avtalen, kan Rosenborg godt tenke seg å kvitte seg med spilleren før den tid.

12:40 VG skriver tirsdag at Stabæk også har forhørt seg om Chukwuma Bentley Akabeuze (Odd) og Christer Kleven (Start) den siste tiden. Interessen for Slavia Praha-spissen Zdenek Senkerik har vi omtalt lenger ned i denne artikkelen.

12:09 Siste nytt: Egil Drillo Olsen har fått oppgaven med å styre Norge gjennom hele VM-kvalifiseringen. Det gjelder selvsagt også VM i Sør-Afrika, dersom vi skulle være så heldige å komme dit. Les hele saken her!

11:30Nordlys melder at en utlånsavtale mellom Vålerenga og Tromsø som omhandler spilleren Lars Iver Strand er klar. Finnmarkingen skal spille for Tromsø ut sesongen, skriver avisen.

11:03 Start-spillerne Avni Pepa og Leif Otto Paulsen blir trolig ikke satset på videre i Start. Duoen har derfor tatt kontakt med spilleragent Stig Lillejord med tanke på å finne seg en ny arbeidsgiver, skriver fvn.no.

Sørlendingene sliter økonomisk, men ifølge agent skal ikke Bernt Hulsker (som topper klubbens lønningsliste) være på vei bort.

10:34 Økonomisk haltende Start kommer ikke til å forsterke seg i dette overgangsvinduet. Det ble klart etter at Marco Aurelio Pereira Alves ikke blir Start-spiller.

– Nå blir det ikke hentet spillere i dette overgangsvinduet. Likevel skal vi bite godt fra oss med den spillertroppen vi har. Det har vi allerede vist at vi kan, sier sportsdirektør Svein Mathisen til ikstart.no.

10:09Odd Grenland har gitt beskjed til backen Stian Parkstad Johansen om at han kan forlate klubben. Det har satt Notodden i beredskap, skriver ta.no.

– Det er klart vi kan tenke oss Stian, som er både en lokal og god spiller. Men om vi rekker det før deadline i dette overgangsvinduet er vi litt usikre på, sier sportslig leder Kjetil Kvaale til avisen.

10:01 Amin Askar skal være på vei fra Moss FK til Fredrikstad. Det skriver blant annet f-b.no. 23-åringen har spilt både høyreback og i flere posisjoner på midtbanen for Moss. Den nye FFK-spilleren skal presenteres klokken 13.00 tirsdag skriver lokalavisen.

09:49 Kjetil Rekdal ønsker å sikre seg Odd Grenland-forsvarer Sven Fredrik Stray (24) før overgangsvinduet lukkes ved midnatt. Ifølge TV2 Sporten skal Odd ha avvist en pakke som utgjør rundt en halv million kroner.

– Vi har lagt inn bud tre ganger, men Odd har avslått alle. Det virker merkelig siden de sier at han er til salgs, med tanke på den økonomiske situasjonen i klubben, sier klubbdirektør Henrik Hoff til TV-kanalen.

09:01 – Det var noen klubber som kontaktet oss mandag for å forhøre seg om spillerne våre, men per 09:01 tirsdag, ligger det ikke an til konkrete forhandlinger, sier sportslig leder i Lyn, Rolf Magne Walstad, til Nettavisen. I går ble kjent at Stabæk gjorde et forsøk på å hente Diego Guastavino, mens keeper Kenny Stamatopoulos blant annet har blitt koblet til Oslo-klubben via Bladet Tromsøs nettsider.

08:43John Pelu blir leid ut fra Rosenborg til Haugesund. - Jeg må spille fotball igjen, sier John Pelu til rbk.no. Utlånsavtalen strekker seg i første omgang ut sesongen.

08:39Zdenek Senkerik (28) kan bli Stabæk-spiller i løpet av dagen. I hvert fall om man skal tro Slavia Prahas egen hjemmeside. Der heter det at angriperen drar til Oslo tirsdag ettermiddag for å underskrive en kontrakt.

Les også: Har Martin funnet Super-Mario?

Senkerik har spilt tre kamper fra start denne sesongen (seks som innbytter) og har notert seg for to scoringer. Han har ikke spilt for klubben etter Slavia Praha spilte 2-2 borte mot Ajax i Uefa-cupen i midten av desember.

PS! De nødvendige papirene for å gjennomføre en overgang må være hos NFF innen 24.00 tirsdag.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken