Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk skatten nå

Ingen grunn til å vente til du får selvangivelsen i posten - allerede NÅ kan du sjekke om du får penger igjen på skatten.

Skatteetaten er i full gang med å sende ut årets selvangivelse. Den inneholder ferdigutfylte poster basert på tall skatteetaten har fått fra arbeidsgiver, banker, barnehager og andre med informasjonsplikt.

Brevet du får i posten inneholder også et eget ark med en foreløpig skatteberegning. Men du behøver ikke vente.

Sjekk skatten nå
Er du en av dem som ennå ikke har fått brevet fra skattemyndighetene kan du allerede nå sjekke om du får restskatt eller om du får penger tilbake.

Det offentlige nettstedet altinn.no inneholder nemlig også ditt foreløpige skatteoppgjør (opplysningene på www.altinn.no er nøyaktig de samme som Skatteetaten bruker).

Logg inn på altinn.no
Alt du trenger for å logge deg inn er en av PIN-kodene fra skattekortet ditt.

Dersom du ikke har brukt altinn før må du gjennom en registreringsrutine der du oppgir personnummer, folkeregistrert adresse og et mobilnummer. I tillegg oppgir du et selvvalgt passord og en e-postadresse.

Når du har gjort dette logger du deg inn med personnummeret ditt og det selvvalgte passordet. Du får så tilsendt et engangspassord på SMS til din mobil. Etter å ha tastet inn engangspassordet skal du være innlogget på altinn.

Foreløpig skatteberegning
På altinn.no kan du sjekke din foreløpige skatteberegning (hvor mye du skal betale i skatt totalt for inntektsåret 2007). Du kan også foreta endringer dersom de forhåndsutfylte tallene ikke stemmer.

For å sjekke om du får penger igjen eller om du må punge ut, sammenligner du den foreløpige skatteberegningen med det du har betalt i forhåndsskatt gjennom jobben. Tallet finner du i arbeidsgivers lønns- og trekkoppgave for 2007.

Beregn skatten din for 2008 med Nettavisens Skatteberegningskalkulator.

Sjekk om du betaler riktig skatt (skattetrekket på lønnen din) med Nettavisens Skattetrekkskalkulator.