Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Solskjærs SMS til Forren

Molde-sjefen var kjapp med tilbakemelding etter landskampen mot Sveits.

NIKOSIA (Nettavisen): Norges nye landslagshelt Vegard Forren er på alles lepper etter kampen mot Sveits.

Molde-spilleren forteller Nettavisen at han fikk mye skryt for innsatsen i sin viktigste landskamp noensinne, men nekter å la det gå til hodet på seg.

Likevel var det èn tilbakemelding som gjorde ekstra inntrykk på den sindige 24-åringen.

Fikk sms fra Solskjær
Forrens trener i Molde, Ole Gunnar Solskjær, var nemlig raskt ute med å avlegge dom over det eleven leverte mot Sveits

- Jeg fikk en tekstmelding etter kampen. Der sto det «Well done, son. Veldig bra», med smilefjes, avslører Forren overfor Nettavisen.

Han er blitt en profil på landslaget på kort tid, og i dampende varme i Kypros tok han seg god tid til de journalistene som ønsket noen ord med ham. Der fortalte han at han satte pris på tilbakemeldingen fra Solskjær, en trener som har fått ham til å ta seg selv i nakken og jobbe hardere enn noensinne.

Søndag fortalte han Nettavisen om grepene han har gjort for å bli landslagsspiller. Fra å være en middelmådig midtstopper i Tippeligaen, har Forren utviklet seg til å bli en av landets aller mest lovende forsvarsspillere.

Takker sjefen
- Hvor mye har Solskjær hatt å si for din utvikling i Molde?

- Jeg har mye å takke Ole Gunnar for. Han har fått meg til å ta mer tak både på og utenfor banen, og jeg er blitt i mye bedre form. Både for min egen del og Molde har han bidratt til å ta klubben i rett retning. Det er mange små detaljer, men viktige, og det skal han ha stor ære for, sier Forren.

Selv nekter hovedpersonen å ta av etter den imponerende forestillingen mot Sveits fredag.

- Det er artig å få skryt, men man kan ikke gå rundt og tenke på det i lang tid. Vi har en viktig kamp på tirsdag. For min egen del var det stort å bidra i en såpass stor kamp mot Sveits, og det ekstra artig å høre at folk synes jeg har gjort en god jobb, sier Forren diplomatisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kul type
Han virker upåvirket av ansvaret som har havnet på hans skuldre som Hangelands makker på vei mot VM i Brasil. Han står i pressesonen og svarer som om han hadde 100 landskamper å se tilbake på. Selv passet Hangeland på å skryte av Forren etter samarbeidet mot Sveits.

- Det fungerte bra, og han imponerte meg. Jeg forventet at han skulle være upåvirket og gjøre en god jobb, han er en kul fyr som ikke blir så fort preget av stundens alvor. En sterk prestasjon, skryter Hangeland.

Forren smiler når han hører karakteristikken fra landslagskapteinen.

- Jeg er vel en rolig type. Om det er kult, vet jeg ikke, men jeg er rolig. Hvis man skal gå rundt og være nervøs for å spille fotballkamper, da har man ikke så mye å gjøre på en bane med fullt av folk. Det er ikke så stor forskjell om jeg spiller foran 30.000 i Sveits eller en kamp hjemme i Tippeligaen, sier Forren og smiler.

Om Forren og resten av landslaget fortsetter å smile etter Kypros-kampen gjenstår å se, men Nettavisen er med på veien. Følg med i dagene fremover for flere drypp fra innsiden av landslagsmiljøet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken