Gå til sidens hovedinnhold

- Sjekk trampoline-sikkerheten

Trampolineulykkene denne uken har sjokkert foreldre. Nå oppfordres det til å sjekke sikkerheten.

(SIDE2): To trampolineulykker denne uken har rystet familier. Tirsdag døde en 11 år gammel gutt, samme dag ble en 16-åring lammet etter å ha lekt på trampoline.

I etterkant av ulykkene har trampolineleverandørene fått en rekke henvendelser. Nå oppfordrer de til at det sjekkes om sikkerhetsutstyret på trampolinen er riktig og godt nok montert.

- Det er viktig at nettet sitter fast i kanten og at trampolinen står rett, er blant rådene Kurt Chetkowski, daglig leder ved Jumpking AS gir til TV 2.

Det er trolig mer enn 100.000 trampoliner rundt omkring i norske hager.

- Kvalt i nettet
Tirsdag døde en 11 år gammel gutt da han lekte på en trampoline. Gutten ble trolig hengende i sikkerhetsnettet og kvalt.

Bakgrunn: Gutt døde i trampolineulykke

Samme dag på kvelden ble en 16 år gammel gutt hardt skadd da han tok salto på trampolinen. Gutten landet på hodet og ble lammet.

Bakgrunn: Lammet på trampoline

Risiko for barn
Tidligere denne uken skrev Side2 saken om at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) advarer foreldre om at trampoline i hagen ikke er uten risiko for barna.

De hyppigste skadene er i hånd, albue, skuldre, nakke, knær, ankler og tær, samt noen sårskader.

De fleste skadene skjer fordi det er flere personer på trampolinen samtidig, og det er særlig økt risiko når disse personene har ulik vekt.

LES SAKEN: Advarer mot trampoline-skader

LES MER OM HELSE,TRENING OG VELVÆRE HER.

Sjekk «helsebloggen» her.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen