Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk vår fyrstelige dobbel

Etter en grufull høstsesong, har det lysnet for Monaco. Vi tror på ny seier mandag.

Mandagens langoddsprogram består av 25 spilleobjekter, og det er mildt sagt et utfordrende program som presenteres spillerne. Det spilles to kamper i det pågående Afrikamesterskapet, det spilles svensk ishockey, og det spilles La Liga mellom Osasuna og Atletico Madrid. Fra tyrkisk fotball er det hentet to kamper og det finnes også et par engelske kamper på dagens program.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Sudan - Burkina Faso
Vi har truffet godt med våre langskudd fra det pågående Afrikamesterskapet i fotball. Fredag mente vi at det var bra sjanse for vertsnasjonen Gabon mot Marokko, og til 2,70 i odds trodde vi på Gabon (vant 3-2 etter mål sju minutter på overtid). Søndag mente vi Libya hadde bedre mulighet enn oddssettingen indikerte mot ferdigspilte Senegal. Og det krigsherjede landet innfridde med 2-1-seier til flotte 2,95 i odds.

Mandag retter vi blikket mot den avsluttende gruppespillkampen mellom Sudan og Burkina Faso. Bookmakerne har gjort ferdigspilte Burkina Faso til favoritt i dette oppgjøret, som vanlig basert på antatt styrkeforhold før mesterskapet startet. Sudan overrasket med å komme tilbake to ganger i møtet med Angola sist og maktet overraskende nok 2-2. Kom også fra det med æren i behold i møtet med sterke Elfenbenskysten (0-1). Med seier i kveld for Sudan, samtidig som Elfenbenskysten vinner sin kamp mot Angola, så kan Sudan avansere til kvartfinalen. 2,40 på at Sudan gjør sin del av jobben, er et spennende langskudd.

Dagens avslag
Brynäs - Linköping
Vi har hatt en fantastisk treffprosent på våre foreslåtte spill fra den svenske eliteserien i ishockey de siste to ukene. Av seks foreslåtte kamper, har fem av dem innfridd. Den eneste vi har "bommet" på var AIK mot Djurgården torsdag som endte 3-3 etter ordinær tid. Det hjalp oss dessverre lite at AIK avgjorde direkte inn i forlengningen.

Brynäs ligger på tredjeplass med sine 73 poeng og har tretten poeng ned til Växjö Lakers når laget har tretten gjenstående grunnseriekamper. Dermed har Brynäs veldig bra kontroll på sluttspillplassen, men formen er ikke på topp om dagen. Fire av de fem siste er tapt, og i kveld kommer formsterke Linköping på besøk. Linköping var en av de store forhåndsfavorittene, men har trøblet mye denne sesongen. Nå har imidlertid laget fått opp dampen og har vunnet fire av sine fem siste seriekamper. 1,80 på Brynäs synes vi er helt uinteressant her og dette ser vidåpent ut. Styr unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Monaco - Lens
Begge lagene rykket ned fra Ligue 1 etter fjorårets sesong, og har opplevd en trøblete sesong på det nest øverste nivået. Overraskende nok er dette en bunnkamp. Monaco ligger nest sist med 19 poeng og har tre poeng opp til Le Mans over streken (har da naturligvis også en kamp mindre spilt). Populære Lens hadde 19 273 tilskuere på plass hjemme på Stade Felix Bollaert onsdag 18. januar da laget beseiret ett av topplagene Clermont Fott hjemme (2-1). Er likevel ikke bedre enn nummer 15 med sine 26 poeng og har kun seks poeng ned til Arles (som også rykket ned fra Ligue 1 sist sesong) som ligger tredje sist.

Monaco har vist klar formstigning etter juleferien og vunnet begge sine kamper. Begge kampene er spilt borte. 1-0 seier mot Istres ble etterfulgt av 2-1 seier mot Amiens. Andreas Wolf (Werder Bremen), Gary Kagelmacher (Germinal Beerschot), Nacer Barazite (Austria Wien) og Ibrahim Toure (fra De forenede arabiske emirater) er alle hentet inn som forsterkninger etter at laget ble kjøpt opp av en russisk forretningsmann. Flere av dem er aktuelle for startoppstillingen i kveld. Thorstein Helstad har kun spilt tre kamper fra start denne sesongen og er fortsatt på skadelisten.

Monaco har slitt med betydelige skader denne sesongen, og må unnvære fire spillere i kveld, men ingen av disse spillerne har vært med i de to seirende ligakampene etter nyttår. Monaco har ikke bedre enn 1-6-3 på eget gress i fyrstedømmet.

Lens har heller ikke hatt noen god sesong og har uten tvil sin styrke hjemme på Stade Felix Bollaert der laget står med 5-3-3. På bortebane har Lens svake 2-2-5. Viktige Samba Sow er med sitt Mali på Afrikamesterskapet, i kveld må også meget viktige Pascal Berenguer unnværes med karantene. Tre sentrale spillere er solgt siden høstsesongen. Serge Aurier (f) er forsvunnet til Toulouse, Eduardo Santos (a) er gått til Ajaccio (scoret forresten ledermålet til vårt langskudd Ajaccio søndag borte mot Valenciennes), mens venezuelaneren Gabriel Cichero er reist hjem.

Alle piler peker oppover for Monaco om dagen, laget har startet med to strake borteseire etter juleferien, har fått solide forsterkninger og møter et bortesvakt og svekket Lens i kveld. 2,05 er oddsen for at Monaco tar sin andre hjemmeseier for sesongen på Stade Louis II. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Kayserispor - Besiktas
Tyrkisk superliga der middelhavsfarer Kayserispor tar imot gulljagende Besiktas. Kayserispor ligger på tiendeplass med sine 29 poeng og har åtte poeng ned til Kardemir under streken. Formen er helt på det jevne og knapt nok det, laget står med 1-1-3 på sine fem siste ligakamper. Hjemme på Kadir Has Sehir Stadi står laget med 5-2-4. Topplagene Galatasaray (nummer en) og Fenerbache (nummer to) har begge vunnet her.

Besiktas fikk uventet hjelp av Bursaspor søndag som slo serieleder Galatasaray 1-0 hjemme. Med seier i kveld vil dermed Besiktas kun være to poeng bak Galatasaray på tabellen (48 mot 50 poeng) og man trenger ikke lure på motivasjonen for Hugo Almeida og hans lagkamerater i kveld. Besiktas er i knallform og står med 8-4-0 på sine tolv siste seriekamper og råsterke 5-1-0 på sine seks siste. Leverer også sakene sine på bortebane med 5-3-2.

Det er naturligvis en viss U-fare i slike oppgjør, men siden Galatasaray tapte søndag må det være et helmotivert Besiktas som entrer banen i kveld. Formen er knallfin om dagen og hjemmelaget har vist nedadgående kurve. På en vrien mandag kombinerer vi Besiktas-seier med seier til Monaco.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,69 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 105 Kayserispor - Besiktas 3,00 2,80 1,80
Kamp 110 AS Monaco FC - RC Lens 2,05 2,65 2,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillKommentarer til denne saken