Gå til sidens hovedinnhold

Sjekker Telio

Brendbåndsgiganten Telio skal under lupen til Post- og teletilsynet. De vil ha mer moms.

Norges største tilbyder av bredbåndstelefoni, Telio, opplyser i en børsmelding at de har mottatt brev fra Post- og teletilsynet. Årsaken er at tilsynet ønsker å sjekke Telios forretningspraksis når det gjelder momsberegning.

NA24 - din næringslivsavis.

Merverdiavgift
Post- og teletilsynet og Fylkesskattekontoret i Oslo ønsker å få avklart om det sveitsiske selskapet Telio SA leverer en type tjenester til norske privatkunder som medfører plikt til å legge til merverdiavgift på fakturaene.

Bakgrunnen for brevet er en henvendelse fra fylkesskattekontoret til Post- og teletilsynet som skissert i selskapets børsprospekt.

Videre skriver Telio at Fylkesskattekontorets agenda i saken er å få avklart om det sveitsiske selskapet Telio SA leverer en type tjenester til norske privatkunder som medfører plikt til å legge til merverdiavgift på fakturaene. Dette forutsetter at Telio SA står for selve transporten av signalene frem til sluttkunden:

- Telio SA`s oppfatning er at de tjenestene som leveres ikke er av en type som medfører slik avgiftsplikt. Det norske søsterselskapet Telio Telecom AS leverer imidlertid slike tjenester, og er som nevnt registrert både hos Post og Teletilsynet og hos avgiftsmyndighetene, heter det i brevet.

Armlengdes vilkår
Telio Holding ASA vil fremheve at alle avtaler mellom selskapene er inngått på armlengdes vilkår. Post- og teletilsynet har ikke vurdert disse.

Videre skriver selskapet at det skal fremheves at den forretningsmodell og samarbeid som foreligger mellom selskapene ikke er mulig kun for konsernselskaper, men også kan implementeres av uavhengige parter.

- Slik Telio Holding ASA ser det kan det ikke være korrekt at konsernselskaper, forutsatt at armlengdevilkårene ivaretas, ikke kan innrette seg på samme måte som uavhengige selskaper. Selv om Telio SA og Telio Telecom AS har valgt å samarbeide om selve markedsføringen av de respektive selskapenes tjenester er det fortsatt to forskjellige tjenester som leveres.

- Hensiktsmessig
- Telio Holding ASAs konsernstruktur ble av selskapet i 2004 ansett som hensiktsmessig gitt den regulatoriske og konkurransemessige utvikling man så utvikle seg i Europa innefor IP-IP og IP-PSTN kommunikasjon. Strukturen ble implementert i samråd med selskapets juridiske rådgivere, og disse vil gjennomgå av Post og Teletilsynets brev, skriver selskapet.

Selskapet avslutter børsmeldingen med at de av den oppfatning at man overholder gjeldende regelverk i de land der det drives virksomhet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken