Gå til sidens hovedinnhold

- Sjeleglad for at vi ikke kom med flyet

Fransk ektepar kom ikke med ulykkesflyet.

Den franske professoren Claude Jaffio og hans kone Aminda priser seg lykkelige over at de ikke kom med Air France' flight AF 447 natt til mandag norsk tid.

Flyet forsvant fløy inn i et fryktelig uvær og forsvant av radaren kort tid senere. Nå har Air France gitt opp alt håp om å finne flyet i god behold.

Les også: - Ikke håp om overlevende

- Et mirakel
Professoren sier ifølge den franske avisen lemonde.fr at han og kona skulle ha vært med på flyvningen fra Rio de Janeiro.

- Det er et mirakel. Vi skulle ha vært om bord i flyet, men kom ikke med fordi det var fullt, sier han.

Dermed måtte de to bli igjen i Rio de Janeiro et døgn lenger, som planlagt.

Les også: Tre nordmenn i ulykkesflyet

- Vi var redde
Jaffio og hans kone Aminda var på ferie i Brasil. De hadde vært i Brasilia, og bestemte seg for å prøve å korte ned oppholdet og dra tilbake til Montpellier en dag før de skulle.

- Vi tok en sjanse på å komme oss med flyet, men det var fullt, og vi fikk ikke fremskyndet billettene våre. Nå går tankene våre til alle de som var om bord i flyet, sier Amina Jaffio til avisen.

Les også: - Aldri vært ulykker med slike fly før

Sendte sms fra flyet
Flere av passasjerene på Air France-flyet sendte tekstmeldinger da de skjønte at flyet hadde problemer.

«Jeg elsker deg» og «Jeg er redd» var noen av beskjedene som tikket inn på telefonene til venner og slektninger av passasjerene om bord i ulykkesflyet mandag.

Lederen for luftfartsmyndighetene i Brasil, Ronaldo Jenkins bekrefter overfor avisen Jornal de Noticias at flere av passasjerende slo på mobiltelefonene sine og sendte tekstmeldinger før flyet styrtet.

Tre nordmenn savnet
Rett over klokken 18.00 norsk tid kunne UD bekrefte at det var tre nordmenn om bord i Air France-flyet.

- Franske myndigheter bekreftet at tre norske statsborgere, tre menn i alderen henholdsvis 35, 37 og 58 år, står på passasjerlisten for Air France-flyet som trolig har styrtet i Atlanterhavet, melder UD på sine hjemmesider.

I tillegg til de tre nordmennene, er en fjerde mann med tilknytning til Norge savnet. Han har utenlandsk statsborgerskap, men er født og oppvokst i Hordaland, skriver Bergens Tidende.

Les mer: Tre nordmenn i ulykkesflyet

Sikre på at flyet har styrtet
Ifølge Air France er det nå ingen tvil om at flyet med flightnummer AF 447 har styrtet.

- Det er ikke lenger håp om overlevende, sier en talsperson ved den franske flyplassen Charles de Gaulle til den franske avisen Le Figaro.

Det var åtte barn om bord, blant dem en baby. Totalt 126 menn og 82 kvinner var om bord i flyet, melder Air France i en pressemelding.

Crewet besto av 3 piloter og et 9 personer stort kabinpersonell.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken