Gå til sidens hovedinnhold

Sjikanesak utsatt i Sauda

Sjikanesaken mot ordfører Andreas Drarvik har tatt en ny vending etter at politioverbetjent Randi Kalvik forklarte seg i retten for andre gang.

Dommer Christian F. Wyller har sammen med meddommerne etterkommet forsvarer Anne Krokens ønske om å utsette sexsjikanesaken mot hennes klient Andreas Drarvik. Avgjørelsen ble tatt etter at politioverbetjent Randi Kalvig bekreftet i Ryfylke tingrett at politiet i Sauda har unnlatt å etterforske andre spor enn dem som ledet mot permittert ordfører Andreas Drarvik i Suldal.

- En skandale
Drarviks forsvarer Anne Kroken har gjennomgående kritisert politiet for manglende bredde i etterforskningen. Overfor TV 2 Nettavisenslakter hun onsdag politiets arbeidsmetoder.

Politioverbetjent Kalvik var innkalt for å avgi ny vitneforklaring i retten i Sauda på hennes forespørsel.

Under rettshøringen kom det frem at Kalvig hadde gitt skriftgransker Per Ove Haddal i Kripos nye skriftprøver, melder Stavanger Aftenblad.

Mandag ble, under et hemmelig hotellmøte, trusselbrev fra en tidligere oppklart sak i Sauda, overlevert Kripos fra politiet i Sauda. Hensikten var å sammenlikne skriften med Drarviks tidligere avgitte skriftprøver, og de trakasserende meldingene som ble skrevet på fornærmedes husvegg i Drarvik-saken.

- Det er en skandale, dette var nok en opplysning vi ikke var kjent med, og det ble nevnt av Kalvig i forbindelse med noe helt annet. Det er ikke sånn etterforskning skal foregå, og det er meget betenkelig, sier Kroken til TV 2 Nettavisen etter at utsettelsen er kjent.

Kroken fremla også onsdag et brev for Kalvik, der politiet ble bedt om å ta nye skriftprøver av mannen som har erkjent trusselbrevforholdet . Brevet ble skrevet for et halvt år siden, men ble ikke fulgt opp av politiet i Sauda.

- Pinlig for politiet
Drarviks forsvarer synes ikke vendingen i saken er overraskende.

- Det var sånn det måtte gå, mener Kroken, og understreker at dette er en svært pinlig affære for politiet.

- Det er sånt som dette som svekker folks tillit til politiets arbeidsmetoder, fremhever hun.

I retten onsdag er det også kommet frem at det er uoverensstemmelser i telefonopplysninger man har brukt i bevisførsel mot Drarvik.

- Det kunne ikke Kalvig redegjøre for. Men hun bekrefter at politiet har latt være å etterforske andre spor, sier Kroken, og viser blant annet til skriblerier på bilen til en venninne av fornærmede i Drarvik-saken.

Ryfylke tingrett har ved dommer Christian F. Wyller bedt politiet om å etterforske saken videre, blant annet med henblikk på skriblerier på andres enn den fornærmede kvinnens eiendom i Drarvik-saken.

Drarvik selv tar rettens beslutning med fatning, forteller Kroken.

- Han har ønsket å få saken ut av verden. For ham og familien har det vært en enorm belastning. Men han er jo på en måte beroliget med hensyn til sakens vending, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Politioverbetjent Kalvik ønsker onsdag ikke å kommentere Krokens kritikk av politiets arbeidsmetoder overfor TV 2 Nettavisen.

- Skjulte ingenting
Aktor Thor Arne Reitan avviser overfor TV 2 Nettavisen at politiets etterforskningsmetoder i Drarvik-saken skal være kritikkverdige.

Etter rettens anmodning er trusselbrevene allerede onsdag underveis til Kripos' avdeling i Sandnes, der de vil bli analysert opp mot skribleriene Drarvik er tiltalt for.

- Det jeg kan si om min henvendelse til skrifteksperten er at jeg lurte på om det var mulig å få en ekstra vurdering av trusselbrevene. Haddal sa morgenen etter at han kan si noe, men ikke nok til å trekke sikre konklusjoner. Jeg vurderte det dermed dit hen at dette ikke var brukbart som bevis. Denne vurderingen står jeg ved, men jeg ønsker likevel å få brevene vurdert, sier Reitan.

Vedrørende det aktuelle bildet av fotspor forsvarer Anne Kroken aldri så noe til, sier Reitan at det var av så dårlig kvalitet at det ikke kunne brukes.

- Vi har som politi plikt til å etterforske det som taler til gunst og ugunst for mistenkte, og det har vi gjort. Men vi kan ikke forfølge absolutt alle spor. Hvis hun mener at politiet også skal levere de dårlige bildene som ikke gir grunnlag for sammenlikning, vil det bli et enormt materiale å gå gjennom, mener Reitan.

Aktor understreker at han ser frem til få en rapport i saken som kan si noe om andre mulige gjerningspersoner.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken