Den norske hoppkometen Phillip Sjøen (19) er tatt ut til helgens verdenscuprenn på Lillehammer.

Unggutten ble i vår tatt ut på A-landslaget, men har slitt tungt med motivasjonen og mangel på overskudd i sommer og høst. 19-åringen har så langt ikke vært med i verdenscupen denne vinteren, men nå får han prøve seg på Lillehammer.

Til tross for at har vært inne på tanken om å legge hoppskiene på hylla, forteller 19-åringen til Nettavisen at motivasjonen nå er tilbake.

- Motivasjonen tilbake

I helgen hoppet Sjøen Norges-cup på Rena, hvor han ble nummer åtte og tre. Det var imidlertid på treningen han fant igjen gleden med skihopping.

- Jeg har hatt en veldig bra helg. I konkurransen gikk det dårlig, men med tanke på motivasjonen så har det vært veldig bra. Jeg fant ordentlig tilbake til ting på trening. Jeg gjorde noen av mine beste hopp der. Nå gleder jeg meg til å prøve meg i verdenscupen igjen, sier Sjøen til Nettavisen.

Han er usikker på hva som er årsaken til at motivasjonen nå er tilbake.

- Det er vanskelig å si. Plutselig er man midt oppe i det igjen, da er det kanskje lettere å se hvorfor det er så gøy å hoppe på ski. Det har vært bra å komme tilbake med gutta. B-laget er en bra gjeng med mange varianter og mye godt humør, forklarer Sjøen.

Hoppet «grisebra» på trening

Nå er 19-åringen spent på hva han kan få til i verdenscuprennene på Lillehammer.

- Det var morsomt å hoppe på ski igjen. Jeg hoppet grisebra på trening, og da var det dødskult å se at det ikke var mer som skulle til. Jeg er veldig spent med tanke på det som skal skje i helgen, sier den norske landslagshopperen.

Han tror han skal være i stand til å ta verdenscuppoeng.

- Nå hoppet jeg kanonbra på trening, men så kom jeg i konkurransen og skulle ta i litt ekstra og da gikk det ikke så bra likevel. Jeg håper at jeg kan være blant topp 20. Hvis jeg hopper sånn som jeg gjorde på trening, så er jeg topp 10. Vi får se hvordan jeg klarer å gjøre det når det gjelder, sier Sjøen.

14 mann til Lillehammer

Landslagsledelsen har tatt ut 14 mann til helgens verdenscuprenn på Lillehammer. På grunn av nasjonal kvote, får flere unggutter lov til å vise seg frem for landslagstrener Alexander Stöckl.

Joacim Ødegård Bjøreng, Espen, Røe, Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer imponerte alle med gode prestasjoner i helgens Norges-cup-renn. Samtlige blir belønnet med plass på helgens verdenscuplag.

Norge stiller med følgende hoppere:

Daniel-André Tande, Kongsberg IL
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
Anders Fannemel, Hornindal IL
Rune Velta, Lommedalen IL
Johann André Forfang, Tromsø SK
Phillip Sjøen, Bækkelagets SK
Joachim Hauer, Bækkelagets SK
Halvor Egner Granerud, Asker SK
Andreas Stjernen, Sprova IL
Joacim Ødegård Bjøreng, Røykenhopp
Fredrik Bjerkeengen, Kolbukameratene
Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb
Espen Røe, Tolga IL

Det skal arrangeres renn både lørdag og søndag for herrene i den store bakken på Lillehammer. I tillegg skal kvinnene i aksjon i normalbakken fredag ettermiddag.