Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkert Petersen i Aceh

Liklukt, døde menneskekropper liggende omkring og enorme ødeleggelser, sjokkerte utenriksminister Jan Petersen, da han søndag besøkte Banda Aceh i Indonesia.

En sterkt berørt utenriksminister Jan Petersen ble søndag vist rundt i ruinene av Banda Aceh av Halvor Fossum Lauritzen fra Røde Kors.

Vanvittige ødeleggelser
- Skalaen på ødeleggelsene er helt vanvittig. Det er umulig å beskrive, sier Petersen der han står ved siden av et lik pakket i svart plast på gata, ifølge NTB.

-Skalaen på ødeleggelsene er helt vanvittig. Det er umulig å beskrive. Helt jevnet med jorden. Bilvrak, treverk, madrasser i en eneste haug, sier han videre, og uttrykker sjokk over likposene som ennå ligger mange steder.

Over Aceh og utenriksministeren hang den kvalmende liklukten.

- Kaller på mer innsats
Petersen kom til Banda Aceh med et Hercules-fly som fraktet telt og en bil for Det internasjonale Røde Kors fra Singapore.

- I begynnelsen var det veldig viktig å fokusere på den norske siden av tragedien og hjelpe dem som savnet noen. Men nå må vi erkjenne at det er blant annet her at de virkelige store tallene er, sier Petersen, som mener tragedien i Sørøst-Asia «kaller på mer av vår innsats».

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken