Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkerte med «kutte strupen»-gest

Det ble høy temperatur da Storhamar ydmyket favoritten.

STAVANGER - STROHAMAR 0-3 (1-2 i kamper):

Tidligere denne uken utlignet Storhamar til 1-1 i kamper i NM-sluttspillets finale mot Stavanger Oilers, men til tross for en sterk seier i Hamar, er det få som har levnet mjøslaget store sjanser.

Fredag rystet imidlertid Storhamar sluttspillfavoritten på egen is. Hamar-laget vant med 3-0 i Stavanger og leder dermed sluttspillserien.

Provoserte
Akkurat det falt vertene tungt for hjertet. Etter at gjestene gikk opp i ledelsen 3-0 på tampen mistet Oilers' Josh Soares hodet fullstendig.

Storhamar jublet vilt på isen og det var nok det som provoserte canadieren. Reaksjonen var imidlertid utilgivelig.

Soares gjorde det man må kalle en «kutte over strupen»- gest mot benken til Strohamar - flere ganger. Mange reagerte på Soares' oppførsel. Oilers-spilleren ble straffet for usportslig oppførsel og gikk rett i garderoben.

- Liker det ikke
Avslutningen på kampen var preget av mye bråk og ufint spill.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det. Det er frustrasjon. Det ligger nok ikke så mye bak det, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2.

- Han irriterte seg nok over jubelen til Storhamar. De nulla oss ut på vår hjemmebane i dag, fortsetter den profilerte treneren.

Soares forklarer gesten slik:

- Det betød at jeg skulle komme etter hodene deres på samme måte som de gikk etter hodet mitt. Jeg ble slått i hodet mange ganger. Så lenge de går etter hodet mitt, går jeg etter hodet deres, sier han til TV 2.

- Dere så alle måten de jublet på. Jeg liker det ikke. Jeg kommer til å reagere slik hver gang noen gjør noe slik, sier Oilers-spilleren.

- Frustrerende
Nå vil canadieren helst tenke på neste kamp.

- Kampen i dag var litt frustrerende. De blokkerte mange skudd og keeperen reddet mye. Ingenting går vår vei. Vi må bare fortsette på samme kurs og gjøre det samme. Vi spiller ikke en god kamp, men jeg mener likevel det vi gjør er godt nok til å vinne, sier han til TV 2.

Storhamar tok ledelsen i første periode ved Luke Moffatt, mens Jacob Berglund doblet i andre periode. Eirik Skadsdammen satte inn det siste.

Neste kamp i best-av-sju-serien spilles allerede lørdag.

Kommentarer til denne saken